Prie valdžios įstaigų siūloma kelti ne tik Lietuvos, bet ir ES vėliavą

Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungai (ES), prie svarbiausių valstybės institucijų siūloma

Projektas numato, kad ES vėliava kabotų ne tik per Lietuvos pirmininkavimą ES šių metų antrąjį pusmetį, bet ir pusmetį po jo bei nuo įstatymo priėmimo prieš pirmininkavimą.<br>V. Ščiavinskas
Projektas numato, kad ES vėliava kabotų ne tik per Lietuvos pirmininkavimą ES šių metų antrąjį pusmetį, bet ir pusmetį po jo bei nuo įstatymo priėmimo prieš pirmininkavimą.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2013, 9:48 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:39 AM

Atitinkamas įstatymo pataisas pasiūlė Užsienio reikalų ministerija.

Pagal jas, ne tik valstybės, bet ir ES vėliava būtų keliama prie Seimo, Respublikos Prezidento rezidencijos, Vyriausybės ir ministerijų, Konstitucinio Teismo ir kitų teismų, Generalinės prokuratūros, Lietuvos banko, Vyriausiosios rinkimų komisijos, savivaldybių tarybų, pasienio kontrolės punktuose.

Projektas numato, kad ES vėliava kabotų ne tik per Lietuvos pirmininkavimą ES šių metų antrąjį pusmetį, bet ir pusmetį po jo bei nuo įstatymo priėmimo prieš pirmininkavimą - projekte laikas apibrėžiamas valstybių trejeto pirmininkavimo laikotarpiu.

„Priėmus nutarimo projektą, būtų ugdoma Lietuvos gyventojų europietiška tapatybė ir pagarba Europos Sąjungai, jos vėliavai. Siūlomomis priimti nutarimo nuostatomis būtų įformintas deramas dėmesys Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, taip pat Europos Sąjungos tapatybės simbolio (vėliavos) sklaida“, - rašoma URM pataisas lydinčiame rašte.

Nuo liepos iki metų pabaigos Lietuvoje vyks apie 180 pirmininkavimo renginių, tarp jų - 16 ministrų lygio susitikimų. Didžiausias renginys numatomas lapkričio 28-29 dienomis, kai Vilniuje turėtų susitikti ES narių ir Rytų partnerystės šalių vadovai.

Pirmininkaujanti šalis įpareigota vadovauti darbo grupėms, kuriose visų valstybių narių atstovai aptaria ES klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas