Dalis lietuvių valstybinės vėliavos Kovo 11-ąją nekėlė tyčia

Kovo 11-osios rytą telefonai redakcijoje kaito – pasipiktinę vilniečiai vienas po kito pranešinėjo, kad tokią svarbią dieną ant jų namų neplevėsuoja trispalvė.

Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Mar 11, 2013, 9:16 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:10 AM

„Taip nebuvo nė vienais metais – ant daugybės Lazdynų mikrorajono, Architektų gatvės namų niekas neiškėlė vėliavų. Gal tai – kitataučių, esančių miesto valdžioje išpuolis“? - skundėsi skambinę Lazdynų gyventojos. Tokia informacija neleido ilsėtis ir į užmiestį išvykusiai Lazdynų seniūnei Daivai Mikulskienei. Seniūnijos gyventojos sugebėjo telefonu pasiekti ir ją.

„Jau viską žinau, tik nieko negaliu padaryti, nes esu tolokai už Vilniaus, bet bandau situaciją aiškintis telefonu“, - lrytas.lt sakė seniūnė.

D. Mikulskienės žiniomis, trispalvės nebuvo iškeltos ant Architektų gatvės 158, 160, 162, 164 namų ir kitose mikrorajono gatvėse.

„Tokio masinio reiškinio, kad Kovo 11-ąją nebūtų iškeltos valstybinės vėliavos mūsų seniūnijoje dar nėra buvę. Kiek žinau, tuos namus administruoja bendrovė „Lazdynų ūkis“ ji ir turėjo pasirūpinti, kad laiku būtų pakabintos vėliavos“, - apgailestavo D. Mikulskienė.

Priežastis, kodėl nebuvo iškeltos vėliavos, ji žadėjo aiškintis ir kovo 12 dieną. Tačiau turimomis preliminariomis žiniomis, „Lazdynų ūkis“ neturėjo pakankamai transporto priemonių prie visų namų iškabinti valstybės vėliavas.

Dar su didesniu apmaudu ir pasipiktinimu kalbėjo į redakciją paskambinę Kreivalaužių kaimo, esančio netoli Nemenčinės, gyventojai.

Pasirodo tai, kad Kovo 11-oji valstybinė šventė ir privalu iškelti trispalvę, iš kelių dešimčių Kreivalaužiuose esančių daugiabučių namų, suvokė tik dviejų ar trijų gyventojai.

„Dauguma mūsų kaimynystėje esančio daugiabučio namo gyventojų – ne lietuviai. Vienas jų ciniškai prisipažino, kad namas turi valstybinę vėliavą, tačiau ji esą nebuvo iškelta „iš principo“, nes „kam to reikia“? - pasakojo į redakciją paskambinusi lietuvė medikė, jau daugiau nei dešimt metų gyvenanti Kreivalaužiuose.

Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistas Mindaugas Degutis lrytas.lt sakė, jog mieste ne vienoje vietoje nebuvo iškeltos valstybinės vėliavos: „Mūsų skyriaus darbuotojai važinėjo po miestą ir fiksavo pažeidimus. Jų šiemet būta nemažai“.

Jei namų bendrija arba namus eksploatuojanti įmonė už valstybinės vėliavos neiškėlimą nebuvo per metus nė karto bausta, tai joms pirmą kartą gali būti skirta bauda nuo 30 iki 60 litų. Jei jau kartą baudos buvo skirtos, antrą kartą jos gali išaugti nuo 60 iki 100 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.