Lietuvos žydai Nepriklausomybės dieną šventė Vilniaus sinagogoje

Lietuvos žydų bendruomenė

Šiuo metu Lietuvoje gyvena apie 5000 žydų.
Šiuo metu Lietuvoje gyvena apie 5000 žydų.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2013, 6:20 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:10 AM

Lietuvos žydų bendruomenės vykdomasis direktorius Simonas Gurevičius pabrėžė, kad Kovo 11-oji yra didelė šventė visiems Lietuvos žmonėms, įskaitant ir žydus, nes tik pasibaigus sovietų okupacijai galėjo atsikurti nepriklausoma žydų bendruomenė.

„Tai didelė šventė visiems Lietuvos žmonėms, taip pat ir mums – Lietuvos žydams. Tik Lietuvai tapus nepriklausomai valstybei galėjo atsikurti nepriklausoma žydų bendruomenė. Mes turime galimybę turėti darželį, mokyklą, kitas organizacijas - be nepriklausomos Lietuvos mes laisvais žydais negalėtume būti“, - po minėjimo BNS sakė S. Gurevičius.

Į sinagogą susirinkus apie 150 žmonių, renginio pradžioje valstybės himną sugiedojo garsus tenoras Rafailas Karpis, maldą skaitė vyriausiasis Lietuvos rabinas Chaimas Buršteinas.

„Mes meldžiamės už Lietuvos valstybę, kurioje taikiai geba gyventi įvairių konfesijų ir įsitikinimų žmonės. Tegul visi šios šalies piliečiai gyventa santarvėje, brangina ir puoselėja Lietuvos valstybingumą“, - sakė rabinas.

Vilniaus choralinė sinagoga – vienintelė išlikusi iš 105 Vilniaus sinagogų ir judėjų maldos namų. Šiuo metu Lietuvoje gyvena apie 5000 žydų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.