Etikos sargai tirs A. Butkevičiaus ir dalies ministrų elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija

A. Butkevičiaus galimą dalyvavimą rinkiminėje agitacijoje aiškinsis VTEK.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
A. Butkevičiaus galimą dalyvavimą rinkiminėje agitacijoje aiškinsis VTEK.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-12 16:50, atnaujinta 2018-03-10 03:48

Komisija gavo Kupiškio rajono tarybos nario konservatoriaus Ričerdo Kriovės pranešimą, kuriame teigiama, kad „ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir kai kurie ministrai - Juozas Olekas, Juozas Bernatonis, Birutė Vėsaitė - darbo laiku vyksta į tuos rajonus, kurių vienmandatėse apygardose vyksta rinkimai į Seimą, ten rengia susitikimus su visuomene, kurie iš esmės yra skirti tos partijos kandidatui į Seimą remti“.

R. Kriovė prašo komisijos įvertinti, ar Vyriausybės nariai, „minėtoms agitacinėms kelionėms naudodami ministerijų resursus: tarnybinį transportą, vairuotojo darbo apmokėjimą, tarnybinį laiką, autoriteto, grįsto užimamomis pareigomis naudojimą“, nėra veikiami viešųjų ir privačių interesų konflikto.

Pradėjo tyrimą dėl ministro D. A. Barakausko elgesio

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė pradėjusi tyrimą dėl vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

Tyrimas pradėtas „Ukmergės naujienų“ žurnalisto Raimundo Mockevičiaus kreipimosi pagrindu.

Komisijos prašoma įvertinti „Lietuvos ryto TV“ vasario 11 dienos reportaže „Keliones slepiantis D. Barakauskas E. Masiuliui atrodo kvailai“ pateiktas aplinkybes.

Reportaže nurodoma, kad „ministras tarnybiniu automobiliu dažnai lankosi Ukmergėje, kur kovo mėnesį kandidatuos į Seimą“, ir daroma prielaida, esą ministerijos automobilis galėjo būti naudojamas ne tarnybinei veiklai.

Aiškinsis T. Karpavičiaus interesus

Etikos sargai pradėjo tyrimą dėl Susisiekimo ministerijos kanclerio Tomo Karpavičiaus elgesio.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl T. Karpavičiaus, ar jo elgesys atitinka Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.