Šventaragio gatvės trinkelės gali būti saugomos ir ginklu

Pasimokę iš Gedimino prospekto trinkelių skandalo Vilniaus valdininkai ir komunalininkai žada ypatingą dėmesį skirti Šventaragio gatvės dangos apsaugai. Kol gatvė bus remontuojama, trinkelės bus išvežtos į sustiprintos apsaugos zoną, kurios sostinės valdžia neatskleidžia, būgštaudama pasitarnauti vagims.

Antradienį prasidėjo Šventaragio gatvės remontas. Gatvę planuojama išlyginti, atnaujinti požeminius tinklus, pakeisti apšvietimą.<br>D. Umbrasas
Antradienį prasidėjo Šventaragio gatvės remontas. Gatvę planuojama išlyginti, atnaujinti požeminius tinklus, pakeisti apšvietimą.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 12, 2013, 3:09 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:56 AM

„Trinkelių tikrai nepardavinėsime“, – juokaudamas pažadėjo vienos iš gatvės remonto darbus atliekančios įmonės „Grinda“ technikos direktorius Vladimiras Grosmanas.

Planuojama, kad po 4 mėnesius truksiančio remonto trinkelės bus vėl paklotos ant išlyginto ir sutvirtinto Šventaragio gatvės grunto.

„Stebuklinga“ trinkelių galia

Praėjusią vasarą kilo skandalas paaiškėjus, jog po 2007 m. pasibaigusio Gedimino prospekto kapitalinio remonto dalis senų, bet geros būklės trinkelių atsidūrė privačiose valdose.

Todėl iš Šventaragio gatvės išluptų trinkelių apsaugai skiriamas ypatingas dėmesys. Vilniaus savivaldybėje būgštaujama, kad į trinkeles gali kėsintis „subtiliosios energetikos“ stebuklais tikintys žmonės.

Save vadinantieji ekstrasensais ir parapsichologais yra kalbėję, jog Šventaragio gatvė, besidriekianti šalia Katedros ir vedanti link buvusios pagonių šventyklos, pasižymi ypatinga aura.

Meras kelsis anksčiau

Nuo trečiadienio viešuoju transportu dažnai važinėjantis Vilniaus meras Artūras Zuokas turės keltis 20 minučių anksčiau, kad iš savo namų Užupyje laiku pasiektų darbovietę savivaldybėje.

Vykdamas į darbą savo automobiliu meras, kaip ir kiti iš Užupio ar Senamiesčio Neries link važiuojantys vairuotojai, Šventaragio gatvę galės aplenkti, riedėdami Olandų gatvės žiedu.

Antradienį prasidėjęs Šventaragio gatvės remontas žada iššūkius ratuotiems vilniečiams ir gatvę iš pagrindų tvarkysiančioms įmonėms.

Remonto metu planuojama ne tik sutvarkyti ir išlyginti kelio dangą, atnaujinti pėsčiųjų takus, apšvietimą, persodinti medžius, bet ir rekonstruoti požeminius tinklus.

Be to, bus tvarkomi ir šiuo metu įrengti natrio lempų šviestuvai, juos planuojama pakeisti LED tipo lempomis. Atnaujinant 13 stulpų, jų stilistika sutaps su Maironio ir Barboros Radvilaitės gatvėse esančių atramų stiliumi.

Keisis eismas

Išklypusios trinkelės ir nelygumai jau senokai pykdė vairuotojus. Šalia Katedros esančią gatvę suskubta iš esmės atnaujinti ir dėl to, kad būtų pagerintas sostinės įvaizdis, kai prasidės Lietuvos pirmininkavimas Europos Tarybai.

Planuojama, kad projektas bus baigtas per keturis mėnesius, iki birželio 21 dienos.

Iki to laiko vilniečiams ir sostinės svečiams teks įprasti prie eismo pasikeitimų.

Šventaragio gatvės remonto darbų zoną galima apvažiuoti Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Zarasų ir Subačiaus gatvėmis bei kitu maršrutu - Žygimantų, A. Goštauto, Vasario 16-osios, Mindaugo, Kauno, Drujos gatvėmis.

Gatvės tvarkytojų laukia rimtas iššūkis – neaišku, ar išlyginta gatvė ilgai išsilaikys. Inžineriniai tyrimai parodė, kad dėl Katedros aikštės zonoje esančio grunto ypatybių jį lengvai išplauna vandenys.

„Kaip sako chirurgai, kol ligonio pilvas neprapjautas, diagnozę skelbti anksti. Nuimsime trinkeles, tuomet ir pamatysime vaizdą. Dabar anksti daryti išvadas“, - tvirtino „Grindos“ technikos direktorius V. Grosmanas.

Automobilius statys kitoje vietoje

Jo eminencija kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir kiti Vilniaus kurijos dvasininkai irgi turės paėjėti iki savo rezidencijos. Taip pat ir vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas su savo svita.

Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas sakė, jog apie 70 Vidaus reikalų ministerijos ir 5 Vilniaus kurijos darbuotojai automobilius turės statyti T. Kosciuškos gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje. „Laikini nepatogumai neišvengiami. Tačiau pabaigus darbus bus įgyvendintas projektas, kuris buvo parengtas dar 2007 metais, iš dalies įgyvendintas tik 2010 metais, ir pagaliau bus sutvarkyta viena iš centrinių miesto gatvių ir jos pėsčiųjų takai, kurie šiandien tikrai yra prastos būklės,“ - kalbėjo A. Mikalauskas.

Darbų metu bus draudžiamas transporto eismas Šventaragio gatve ir keisis 10,11,33,88 ir 89 autobusų maršrutų trasos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?