Kardinolai antrą dieną tęsia konklavą

Trečiadienį kardinolai Vatikane pradeda antrąją popiežiaus rinkimų dieną. Antradienio vakarą iš Siksto koplyčios pakilo juodi dūmai, reiškiantys, kad neišrinktas naujasis Romos katalikų bažnyčios vadovas, skelbia „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:11 AM

115 kardinolų grįžta į Siksto koplyčią tęsti konklavą. Numatyta, kad trečiadienį ryte vyks du balsavimai, o popiet - dar du, per kuriuos siekiama išrinkti pontifiką, galėsiantį stoti prieš Bažnyčią kamuojančius skandalus ir vidinę kovą.

Išrinkus popiežių, iš koplyčios kamino pakils balti dūmai ir suskambės Šv. Petro bazilikos varpai.

Konklava prasidėjo antradienį, buvo tik vienas balsavimas, kuris, kaip ir buvo tikėtasi, nedavė laukiamų rezultatų.

Tūkstančiai žmonių lietingą vakarą šv. Petro aikštėje žvelgė į kaminą virš Siksto koplyčios. Tiršti juodi dūmai pasirodė 20.42 val. Lietuvos laiku.

„Mes manėme, kad nebus jokių dūmų, tačiau galiausiai mes juos išvydome. Aš labai džiaugiuosi galėdamas būti čia šią istorinę akimirką“, - sakė turistas iš Vokietijos.

Nė per vieną šių laikų konklavą pirmą dieną nebuvo priimtas sprendimas. Tačiau dauguma tikisi, kad popiežius bus išrinktas ketvirtadienį, nors lyderis vis dar neaiškus.

Kardinolai davė tylos įžadus, o Vatikanas ėmėsi atsargumo priemonių, kad būtų užkirstas kelias bet kokiam informacijos nutekinimui iš konklavos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.