Kupiškio kapinėse reklaminiai lapeliai plevėsuoja prie kryžių

Kad reklama iš tiesų mus lydi nuo lopšio iki kapo, įrodė kupiškėnai. Naujosiose Kupiškio kapinėse reklaminiai lapeliai plevėsuoja prie kryžių, pastatytų ant ką tik supiltų kapų.

Kai kurie kupiškėnai nustebo išvydę ant artimųjų kapų atsiradusią reklamą.<br>R. Lukšienės („Kupiškėnų mintys”) nuotrauka
Kai kurie kupiškėnai nustebo išvydę ant artimųjų kapų atsiradusią reklamą.<br>R. Lukšienės („Kupiškėnų mintys”) nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas”)

Mar 13, 2013, 7:33 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:19 AM

Kai kuriuos kupiškėnus, atvažiavusius į Byčių kaime esančias naująsias kapines aplankyti neseniai mirusių artimųjų kapų, pribloškė čia pamatytas vaizdas.

Ant laikinųjų medinių kryžių, pastatytų ant kapų kauburėlių, kažkas buvo pritvirtinęs reklaminių lapelių. Jie kvietė pasinaudoti paminklų dirbtuvių „Juodoji gulbė” paslaugomis.

Skelbimų lenta nedomina

Skelbimai su išspausdintais tekstais buvo įsprausti tarp metalinės rūpintojėlio figūrėlės ir kryžiaus.

Lapelyje buvo nurodytas paslaugas reklamuojančio meistro telefono numeris ir dirbtuvių adresas.

Baltuojančių lapelių vėliavėlės plazdėjo ant visų eilėje išrikiuotų naujus kauburėlius ženklinančių medinių kryžių.

Besipiktinantys žmonės stebėjosi, kodėl meistras nesireklamuoja kapinių skelbimo lentoje.

Nemato nieko bloga

Pagal verslo liudijimą dirbantis „Juodosios gulbės” savininkas 49-erių Virginijus Sankauskas tikino nežinąs, kas ant kryžių pritvirtino jo paslaugas reklamuojančių skelbimų: „Aš keliems žmonėms padalijau savo informacinių lapelių. Prašiau, kad paplatintų. Gal jie ir užkišo.

Nemanau, kad tai nusikaltimas. Juk manęs irgi neatsiklausia, ar galima į mano pašto dėžutę mesti visokias reklamas.

Arba kai randu už automobilio valytuvų užkištų įvairių skelbimų, nelekiu niekam skųstis.”

Meistras svarstė, kad žmonės, matyt, patenkinti tokia reklama, priešingu atveju jie skambintų ir skųstųsi. Tačiau kol kas niekas nepareiškė priekaištų.

V. Sankauskas neslėpė, kad jo versle konkurentai dažnai elgiasi negarbingai.

Pavyzdžiui, kažkas nuolat nuplėšo skelbimų lentoje pritvirtintus jo paslaugas reklamuojančius skelbimus.

Savivaldybė yra bejėgė

Kupiškio rajono savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas sakė, kad ir anksčiau kapinių teritorijoje valytojos rasdavo „Juodosios gulbės” paslaugas reklamuojančių lapelių. Jie būdavo padėti ant tako ir prispausti akmenimis.

Specialisto teigimu, kapinių priežiūros taisyklėse nenumatoma, kad taip besireklamuojančiam žmogui būtų galima taikyti administracinę nuobaudą.

„Visko taisyklėse nenumatysi, ypač tokių atvejų kaip šis. Nežinau, kam galėjo toptelėti į galvą taip pasielgti. Aš kapaviečių savininkų vietoje kreipčiausi į policiją. Tai yra ne savivaldybės, o būtent savininko reikalas”, – sakė A. Odinas.

Arši konkurencija

* Dėl laidojimo versle klestinčios didelės konkurencijos kai kurių verslininkų elgesys peržengia padorumo ribas.

* Konkurentai vieni kitiems keršija ne tik skundais, bet ir ugnimi. Tačiau dažniausiai vieni su kitais varžosi išmone ir greitumu.

* Ne paslaptis, kad kai kuriose šalies ligoninėse veikia vadinamieji mirčių žvalgai. Jie apie ką tik mirusį žmogų praneša laidojimo bendrovei. Ši už tokią žinią nelieka skolinga.

* Artimojo netekęs žmogus laidotojų telefono skambučio sulaukia greitai – mirusiojo kūnas neretai dar nebūna spėjęs atvėsti. Yra pasitaikę, kai laidotuvių firma pernelyg paskubėjo: ligonis dar kvėpavo, o laidotojai artimiesiems jau siūlė savo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.