J. Butkevičienė nesvajoja tapti pirmąja šalies ponia

„Aš tikrai nepasikeičiau dėl to, kad mano vyro pareigos pasikeitė“, – tvirtino premjero Algirdo Butkevičiaus žmona Janina Butkevičienė, o į klausimą, ar norėtų tapti pirmąją Lietuvos ponia, atsakė: „Tikrai ne.“

J. Butkevičienė nejaučia premjero žmonos naštos.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
J. Butkevičienė nejaučia premjero žmonos naštos.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-16 08:57, atnaujinta 2018-03-09 21:51

Vyriausybės šimtadienį Butkevičiai švęs kartu ir toli nuo Lietuvos – Gran Kanarijoje. 53-ejų J. Butkevičienė patenkinta, kad premjero žmonos našta jos dar neužgulė visu svoriu, kad asmeninis jos gyvenimas mažai pasikeitė, rašo „Vilniaus diena“.

– Artėja Vyriausybės darbo šimtadienis. Ar ta proga pasveikinsite vyrą? Gal tortą pagaminsite, gal kokią nors staigmeną pateiksite? - J. Butkevičienės paklausė „Vilniaus diena“.

– Staigmenų nežadu, bet taip atsitiko, kad vyras rado savaitę laiko, kai šiek tiek bus laisvesnis. Pasiėmėm savaitę atostogų ir ištrūksim truputį pailsėti. Kovo 21 d. išskrendame į Gran Kanariją.

– Gal ši kelionė – jūsų idėja?

– Tai mūsų abiejų idėja. Jau praėjusį rudenį buvome nusipirkę kelionę į Meksiką ir gruodį planavome ten važiuoti. Bet vyrą paskyrė premjeru, jam reikėjo formuoti Vyriausybę ir niekur neišvykome. Kelialapius turėjome parduoti.

– Kaip pasikeitė jūsų gyvenimas, vyrui tapus premjeru? Ar sunki premjero žmonos našta?

– Dar nepajutau tos naštos, bet tam tikrą duoklę viešumui turiu atiduoti, nors norėčiau atskirti mūsų asmeninį gyvenimą nuo vyro darbo. Sako, žmonėms įdomu ir asmeninis politikų, kuriuos jie renka, gyvenimas.

Kaip žinote, likome gyventi savo bute M.K.Čiurlionio gatvėje. Didysis pokytis būtų įvykęs, jei būtų reikėję keltis į Turniškes. Tačiau nebuvo kur kraustytis – tikroji premjero rezidencija dar remontuojama. Kai paaiškėjo, kad galime gyventi savo bute, man visai patiko.

Privatumo liko labai mažai – dėmesio daugiau. Jau vien dėl to, kad nuo pat išėjimo iš namų iki sugrįžimo į juos mano vyrą lydi apsaugos darbuotojai. Aš su jais susiduriu rečiau – tada, kai kartu kur nors vykstame. Šiek tiek trikdo tas pasikeitimas. Tačiau ypač didelių pokyčių dar nepajutau.

– Pastaruoju metu A. Butkevičius – vienas populiariausių Lietuvos politikų. Ar su vyru svarstote galimybę jam kandidatuoti į šalies prezidentus? Ar kalbatės apie tai namie?

– Tikrai nekalbame apie tai. Man atrodo, kad jis apie tai tikrai negalvoja. Jam nesvarbūs tie reitingai, jis tikrai dirba ne dėl jų. Bet malonu, kai žmonės rodo pasitikėjimą.

Kaip Vyriausybės vadovas jis yra užsibrėžęs ambicingų uždavinių, sau išsikėlęs tikslų, kurių labai norėtų pasiekti. Norėtų, kad Lietuvos žmonių gyvenimas pagerėtų. Jei tas darbas jam seksis, abejoju, ar jis galvos apie prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.