Vargstantiems kauniečiams – maisto paketai

Labdaros ir paramos fondo įkūrėjas Gintautas Labanauskas kartu su kolegomis Kaune dalijo maisto paketus socialiai remtiniems kauniečiams.

G. Labanauskas sakė, jog varganai gyvenantys kauniečiai dažniausiai prašo miltų, aliejaus ir makaronų.<br>E. Vaitkūnaitė
G. Labanauskas sakė, jog varganai gyvenantys kauniečiai dažniausiai prašo miltų, aliejaus ir makaronų.<br>E. Vaitkūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-16 16:27, atnaujinta 2018-03-09 21:16

„Jau seniai bendraujame su daugiavaikėmis šeimomis, dažnai lankome pagyvenusius žmones, sergančius vaikus, todėl gerai suprantu jų bėdas, žinau, kad net ir dirbantiems žmonėms neretai pritrūksta lito patenkinti būtiniausias reikmes, tai ką jau kalbėti apie vienišus senolius, jaunas bedarbes mamas, mažai kam reikalingus žmones su negalia, – sakė Kauno miesto tarybos narys G. Labanauskas.

Suruošti būtiniausių maisto produktų paskatino vargstantiems paskatino artėjančios šv. Velykos, kurios savo papročiais kiekvienam primena, kad tai laikas, kai reikia dalintis gerumu su kitais.

Miltai, aliejus, makaronai – labiausiai sunkiai besiverčiančių žmonių pageidaujami produktai.

„Iš miltų gali blyną sumaišyti, aliejuje – pačių augintas bulves pietums pasikepti, – savo bėdas dėsto senolė, nedrąsiai klausdama, ar galės ateiti dar kartą – paimti maisto paketo neįgaliam kaimynui, kuriam dėl ligos sunkoka pasiekti fondo patalpas.

Fondo renginių koordinatorė Edita Vaitkūnienė maisto paketus papildė konservuotais žirneliais, majonezo indeliu, – juk šventės artėja, gal ir tradicinės baltos mišrainės kas nors norės susimaišyti. Tiems, kurie užsiregistravo telefonu, bet neturi sveikatos atvykti, maisto paketus fondo nariai pristatė į namus.

„Duonos riekę alkstančiajam šiandien ištiesti galime, bet nerimą kelia vis didėjančios problemos, kurios mūsų valstybėje sprendžiamos labai vangiai.

Lieka laukti stebuklo, kad valstybėje kažkam galiausiai parūps normaliai sutvarkyti socialinės paramos sistemą. Mes labai dažnai matome badaujančius Afrikos vaikus, bet nepastebime vargstančio savo kaimyno, – kalbėjo labdaros ir paramos fondo įkūrėjas G. Labanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.