Morgo darbuotojo lavoną „pašarvojo“ automobilyje

Dėl sekmadienį nusižudžiusio ilgamečio Raseinių morgo darbuotojo kūno kilo konfliktas tarp dviejų rajono laidojimo įmonių ir mirusiojo artimųjų. Šie pasipiktino, kad atvykę apžiūrėti giminaičio kūno pastarąjį rado laikomą ne laidojimo namuose, o lavonus vežiojančiame automobilyje.

Dėl Raseiniuose nusižudžiusio vyro kūno susipešė dvi laidojimo paslaugas teikiančios kompanijos.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Dėl Raseiniuose nusižudžiusio vyro kūno susipešė dvi laidojimo paslaugas teikiančios kompanijos.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-03-18 19:28, atnaujinta 2018-03-09 18:34

Nusižudžiusio asmens artimieji svarsto galimybę skųsti Raseinių savivaldybės samdomą laidojimo kompaniją, kuri su kūnu galėjo elgtis nepagarbiai, veiklą.

Istorijoje, kuri Raseiniuose prasidėjo vėlyvą sekmadienio vakarą, galima įžvelgti dviejų konkuruojančių laidojimo namų kovą.

Artimieji buvo apstulbinti

Sekmadienio vakarą radus nusižudžiusį vyrą, pasiimti jo kūno į Girkalnio miestelį atvyko Nerijaus Greico laidojimo namų atstovai. Jie kūną turėjo nuvežti ekspertizei į Jurbarką. Ši įmonė neseniai laimėjo rajono savivaldybės skelbtą konkursą atlikti tokias paslaugas. 

Tačiau mirusiojo artimieji pareiškė norą, kad šeimos narį palaidotų kita konkuruojanti Raseinių bendrovė - Raimundo Tamavičiaus valdomi laidojimo namai.

Kūnas jau buvo išvežtas į Raseinius, kai jo artimieji sugalvojo dar kartą jį apžiūrėti. Jie tikėjosi mirusiojo rūbuose rasti atsisveikinimo raštelį. Artimuosius į N. Greico laidojimo namus lydėjo ir R. Tamavičiaus laidojimo namų vadovo žmona Dinara.

„Laidojimo namai buvo užrakinti. Po kiek laiko atėjęs vairuotojas pripažino, kad kūnas buvo laikomas ne šaldytuve, o automobilyje, laidojimo namų kieme. Jis atidarė automobilį ir parodė kūną. Mes buvome šokiruoti dėl tokio elgesio“, - aiškino R. Tamavičiaus laidojimo namų atstovė. Į laidojimo namus buvo iškviesta policija, kad pareigūnai užfiksuotų šį faktą.

Mirusiojo žmona portalui lrytas.lt pripažino, kad po laidotuvių šeima svarstys, ar skųsti N. Greico laidojimo namus Raseinių savivaldybei.

Įžvelgia bandymą pakenkti

Kiek kitaip vakar vykusią istoriją portalui lrytas.lt pasakojo N. Greico laidojimo namų padalinio vadovė Audronė Greicienė.

Ji įsitikinusi, kad skųsdamiesi R. Tamavičiaus laidojimo namų vadovai bando pakenkti, nes po kelerių metų pertraukos šiemet prarado savivaldybės užsakymus. Esą tam pasitaikė puiki proga, nes sekmadienį miręs vyras anksčiau dirbo R. Tamavičiaus laidojimo namuose lavonų aprengėju ir verslininkai puikiai pažinojo jo artimuosius.

„Jie rado pretekstą atvažiuoti pas mus tą patį vakarą. Iš pradžių sakė, kad mirusiojo drabužiuose liko namų raktai, nors to negalėjo būti, nes policija visada skrupulingai apieško kūną. Tada pradėjo kalbėti apie atsisveikinimo raštelį“, - pasakojo verslininkė.

Ji sako, kad kūnas automobilyje gulėjo apie dvi valandas, kol policija sutvarkė visus dokumentus. Vairuotojas dar grįžo namo persirengti ir pavakarieniauti. Iškart po to numirėlis buvo nuvežtas ekspertizei į Jurbarką.

„Tas automobilis yra sertifikuotas ir pritaikytas tokiems reikalams. Jame yra šaldytuvas, kūnus galima vežti iš užsienio ilgus atstumus. Nebuvo jokio reikalo jį perkelti į laidojimo namuose esantį šaldytuvą“, - aiškino A. Greicienė.

Kūnas nėra greitasis paštas

Valstybinės teismo medicinos tarnybos vadovas Romas Raudys portalui lrytas.lt teigė, kad pora valandų, kurias mirusiojo kūnas praleido laidojimo namų automobilyje, jam negalėjo pakenkti.

„Kūnas - tai ne greitasis paštas. Gyvenime pasitaiko visokių istorijų, kai kūnas vežamas iš toli daug ilgiau, kartais jis dar ilgiau kažkur praguli, kol patenka į šaldytuvą. Žinoma, žmogaus mirtis yra skaudi istorija, kuri paveikia artimuosius. Jie į viską žiūri jautriai ir tai yra suprantama. Tačiau būsimai ekspertizei ši aplinkybė neturėtų pakenkti“, - kalbėjo R. Raudys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.