Slaptas L. Stankūnaitės planas - išvykti į Didžiąją Britaniją

Aiškėja, kad penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ patalpintas Laimutės Stankūnaitės vaizdo įrašas apie jos nepasitikėjimą Kriminalinės policijos biuru (KPB), apie nuovargį nuolat gyvenant su apsaugos darbuotojais, buvo senokai kuriamo plano dalis.

L. Stankūnaitės prašymas panaikinti jos ir dukros apsaugą nebuvo patenkintas.<br>R. Danisevičius
L. Stankūnaitės prašymas panaikinti jos ir dukros apsaugą nebuvo patenkintas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2013, 9:15 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:49 PM

L. Stankūnaitę remiančius „Facebook“ puslapius administruojančios internetinės draugės moterį jau kurį laiką įkalbinėjo atsisakyti apsaugos ir su dukra persikraustyti pas jas, greičiausiai į Jungtinę Karalystę, kurioje pačios gyvena.

Pusketvirtų metų valstybės saugomai L. Stankūnaitei, trokštančiai gyventi kaip ir kiti žmonės bei svajojančiai pabėgti kuo toliau nuo ją ir dukrą persekiojančios „violetinės“ minios, pasiūlymas išvykti pasirodė lyg išsigelbėjimas.

L. Stankūnaitė įteikė ją saugančiam KPB prašymą, tačiau jame neužsiminė, kad nori palikti Lietuvą.

Prašymą, kad apsauga jai nereikalinga, moteris motyvavo tik tuo, kad yra psichologiškai pavargusi nuo suvaržyto gyvenimo, ir nurodė, kad nei jai, nei dukrai jokių grėsmių nėra.

Panaikinti jai apsaugą L. Stankūnaitė prašė nuo penktadienio, 10 val. ryto.

Ketvirtadienį į Vilnių atvyko ir jos „gelbėtojos“, turėjusios ją ir mergaitę išgabenti į užsienį.

Tačiau ketvirtadienį vakare paaiškėjo, kad penktadienio pavakarę suplanuotą kelionę L. Stankūnaitei teks pamiršti – KPB atmetė jos prašymą nebesaugoti, nes nei jai, nei dukrai grėsmės dar neišnykę.

Kaip penktadienį sakė KPB viršininkas Algirdas Matonis, L. Stankūnaitei grasinama viešojoje erdvėje, yra duomenų, kad Neringos Venckienės šalininkai stengiasi surasti mergaitę, planuoja jos pagrobimą.

Su apsaugos panaikinimu mergaitei nesutiko ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos Vilniaus skyriaus specialistės, kurių priežiūroje dabar yra mergaitė.

Jos nurodo, kad vaikas turi būti saugomas kaip liudytojas Andriaus Ūso baudžiamojoje byloje, kurioje išteisinamasis nuosprendis dar neįsiteisėjęs.

Supratus, kad kelionė nepavyks, buvo griebtasi atsarginio plano – „Facebook“ išplatintas įrašas, esą L. Stankūnaitė bijo KPB pareigūnų ir stengiamasi visai kitaip pažeisti sutarties dėl apsaugos taisykles.

Tačiau nesuveikė ir tai – net ir L. Stankūnaitei pažeidus beveik visus apsaugos sutartyje nurodytus punktus, KPB apsaugos jai nepanaikino.

„Draugėms“ teko grįžti į Jungtinę Karalystę, o L. Stankūnaitei - į slaptą butą, kur ji ir dukra toliau bus saugomos.

Lrytas.lt duomenimis, „globėjos“ iš Anglijos yra įgijusios ypatingą L. Stankūnaitės pasitikėjimą.

Jos jai draudžia bendrauti su kitais žmonėmis, nuolat aiškina, kad visi kiti, išskyrus jas pačias, yra nenuoširdūs, kad tik nori pasinaudoti moters ir jos dukters nelaime.

Psichologiškai palaužtai L. Stankūnaitei nuolat į galvą kalama, kad ją supa priešai, kurie viską apie ją ir jos dukrą perduota N. Venckienei bei jos šalininkams.

Į tariamų priešų sąrašą „draugės“ sugebėjo įtraukti net kai kuriuos žurnalistus, nes esą šie rašydami straipsnius nori tik užsidirbti, ir net dukrą jai atgauti padėjusį advokatą Gintarą Černiauską, kuris iš šeimos tragedijos esą nori gauti ne tik finansinės naudos, bet ir populiarumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.