A. Ramanausko personažas padės Londono lietuviams sutikti pavasarį (video)

Kovui artėjant į pabaigą, visi su nekantrumu laukia pavasario. Tačiau ar įmanoma paspartinti šį procesą? Pagonybės laikais lietuviai turėjo itin gražią pavasario žadinimo tradiciją - senovėje mūsų proproseneliai iš visų jėgų stengdavosi pažadinti žemę iš žiemos miego. Jie persirengdavo gėlėmis, medžiais, miško žvėrimis, išsidažydavo ryškiausiomis spalvomis, susirinkdavo po žvaigždėtu dangumi ir kurdavo didelį laužą. Aplink laužą protėviai trypdavo ir šokdavo taip, kad žiežirbos iš po kojų kildavo. Taip pavasaris būdavo pažadinamas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:47 PM

Londone gyvenantys lietuviai neužmiršta savo protėvių tradicijų. Sujungus liaudies papročius ir XXI amžiaus technologijas, gaunamas ypatingas derinys, kuris Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams gerai žinomas kaip „Spring Awakening“.

„Spring Awakening“ - tai jau penktus metus iš eilės vyksiantis elektroninės muzikos renginys, dar kitaip - pavasario prikėlimo šventė, su pagonybės bei senovės tradicijų prieskoniu, kasmet pritraukianti vis daugiau žmonių ir kasmet nustebinanti vis didesne gausa pramogų bei siurprizų.

Renginys Londone gyvenantiems lietuviams jau tapo tradicija. „Spring Awakening“ kasmet susilaukia vis daugiau dėmesio. Tai ne tik puiki proga pasilinksminti, bet ir susitikti su tautiečiais. Juk gyvenant svetimame krašte smagu susiburti su bendrataučiais. Ne vien krepšinis gali suburti šalį ir priminti, iš kur esame kilę. Taigi, ši pavasario šventė ne tik išlaiko ir neleidžia užmiršti senovės tradicijų, bet kartu skatina tautiškumą bei vieningumą.

Renginys pritraukia ir nemažą būrį Lietuvos muzikos bei pramogų žvaigždžių ir žvaigždučių. Praėjusiais metais reginio „vinis“ buvo jaunosios atlikėjos Jazzu pasirodymas, o šiais metais būrys kur kas didesnis.

Renginio dalyvius šį pavasarį linksmins šmaikštieji Radistai bei Algis Ramanauskas-Greitai, kuris pasirodys kitokiame amplua. Kokiame? Tai kol kas - paslaptis. Lietuviškų dainų išsiilgusias širdis džiugins Linas Adomaitis, Justė Starinskaitė ir kiti.

Renginiui įsisiūbavus, tikrai netrūks ir elektroninės muzikos kartu su Jonny Disco, Gerai Gerai ir būriu kitų atlikėjų. Siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi ir liaudies tradicijų, prie renginio prisijungia ir į Londoną atvyksta lietuvių folkloro ansamblis „Saduto“.

Šiemet ši unikali muzikos, audiovizualus meno, šokių, dailės ir šou tradicija persikelia į beveik du tūkstančius žmonių talpinantį ir pasaulio muzikos žvaigždžių jau pamėgtą klubą „Electric Brixton“.

„Kaip ir kiekvienais metais, šiais sieksime maksimalios kokybės ir naujovių. „Electric Brixton“ - geriausia, ką galėjome rasti šiam projektui. Tai labai daug galimybių turintis klubas“, - entuziastingai savo mintis reiškia komandos narys Mantas.

Ir tai dar ne viskas - HD LED vaizdo ekranai, įspūdingi cirko akrobatų triukai, vizažistų komanda, šiek tiek gatvės šokio, spalvingas bei pavasariškas aprangos kodas, geriausio kostiumo rinkimai, prizai ir siurprizai, ypatingoji gėlių siena ir dar daug visko. Naujovės ir pasikeitimai pagoniškame fone - šių metų renginio variklis.

Taigi, jau šį savaitgalį, kovo 23 dieną, Londone bei aplinkiniuose miesteliuose gyvenantys lietuviai buriasi į „Elextric Brixton“ klubą, išsidažo bei persirengia ryškiausioms spalvomis ir su trenksmu, taip, kaip ir pagonybės laikais, visi drauge žadina pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.