Ašaringoji ponia Neringa valstybę stato ant ausų

Lietuva buvo sukūrusi valstybę nuo jūrų iki jūrų, sutriuškino Kryžiuočių ordiną, išsivadavo iš dviejų rusų okupacijų, įstojo į Europos Sąjungą. Bet parodyti savo vietą dviem abejotinos reputacijos asmenybėms niekaip negeba. Kalbu apie Viktorą Uspaskichą ir Neringą Venckienę.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 21, 2013, 7:40 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:27 PM

Su pirmuoju, atrodo, tvarka bus – Darbo partija taikosi geruoju ištirpti Rolando Pakso glėbyje, Kėdainių kunigaikščio žvaigždė leidžiasi.

To nepasakysi apie Garliavos princesę. Per Seimo laikinosios komisijos, svarstančios jos teisinę neliečiamybę, posėdį N. Venckienė surengė efektingą spektaklį.

Į komisijos posėdį sugužėjo govėda „Pirčiupio motinų“ ir keli pikti senoliai. Su dausomis seniai šnekanti Nijolė Sadūnaitė įžeidinėjo N. Venckienės nebijančius Seimo narius, diktavo komisijai, kaip ji turi elgtis.

Niekas nedrįso parodyti durų rėksniams, apginti šalies parlamento, kažkada vadinto Lietuvos širdimi, garbės ir orumo.

Komisijos narių apklausinėjama N. Venckienė vietoje ir laiku padrebindavo balselį ir išspausdavo ašarą, kai kalbėdavo apie „pagrobtą“ dukterėčią, tai pakeldavo toną, vardydama jai neįtikusius prokurorus ir teisėjus.

Buvusi teisėja priminė, jog „neteisingai“ vadinamąją Kauno pedofilijos bylą tyrę prokurorai, nuo Kauno prokurorės Genovaitės Ročienės iki generalinio prokuroro Algimanto Valantino, buvo atleisti iš pareigų ar kitaip nubausti. Tenka pripažinti, N. Venckienė šiuo atveju teisi. Nukentėjo prasikaltę ir niekuo dėti prokurorai – ne todėl, kad blogai dirbo, o todėl kad valdžios politikai juos paaukojo Garliavos miniai ir jos liguista vaizduote pasižyminčiai įkvėpėjai.

Akibrokštas – skaudžiausiai nukentėjo pirmoji prie pragaištingos bylos prisilietusi Kauno prokurorė G. Ročienė, kuri itin stropiai bandė išsiaiškinti tiesą - ji buvo atleista iš darbo. Ne jos kaltė, kad Drąsius Kedys, ne be savo karingosios sesutės patarimo, nė už ką nesutiko duoti savo dukros ištirti nepriklausomoje aplinkoje, atskirai ir nuo jo, ir nuo Laimutės Stankūnaitės aplinkos.

Todėl kalbėti, jog prokuratūra yra laisva nuo politinių įtakų – juokinga.

Trečiadienį po komisijos posėdžio N. Venckienė išdidžiai mestelėjo, kad ir Dariui Valiui ne vieta Generalinėje prokuratūroje ir dar pridūrė grėsmingai skambančius žodžius, esą dar nežinia, kaip susiklostys generalinio prokuroro ateitis.

N. Venckienė D. Valį žadėjo apskųsti prezidentei, o D. Grybauskaitė, kaip žinia, prisibijo ašaringosios ponios. Tad nieko nuostabaus, jei N. Venckienei kaltinimus pateikęs dabartinis generalinis prokuroras sulauks savo pirmtako A. Valantino likimo – atsisveikins su postu.

Bet tai geriau, nei patirti dalią teisėjo Jono Furmanavičiaus, kuris N. Venckienės akimis buvo labai, labai blogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.