Dariaus ir Girėno skrydį Vašingtone pagerbs krepšinio turnyras

Lietuvos Respublikos ambasada Vašingtone originaliai paminės 80-ąsias Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą metines. Kartu su Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo ir sporto sąjunga kviečia į krepšinio turnyrą „Lituanica 80 Basketball Cup“, kuris vyks kovo 30-ąją Vašingtone. Specialus vakaro svečias bus NBA ir Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Specialus vakaro svečias bus NBA ir Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.<br>G. Šiuparys
Specialus vakaro svečias bus NBA ir Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:49 PM

„Lietuva šiemet mini 80-ąsias Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą metines. Savo kreipimesi prieš skrydį pilotai skelbė, jog jis sustiprins Lietuvos sūnų dvasią, įkvėpdamas juos naujiems žygiams. Simboliška, kad per visa šį aštuoniasdešimties metų laikotarpį, šalia prisiminimų apie legendinį skrydį, vienu svarbiausiųjų mūsų tautos įkvėpimo ir dvasios stiprinimo šaltinių yra krepšinis. Dar labiau simboliška, kad būtent Steponas Darius yra laikomas lietuviškojo krepšinio pradininku“, - sako organizatoriai.

Komandos registruotis buvo kviečiamos iki kovo 20 d. Turnyras vyks 2013 m. kovo 30 d. (šeštadienį) adresu Columbia Heights Education Campus, 3101 16th St NW, Washington, DC 20010.

Po turnyro vakare žaidėjai ir sirgaliai bus pakviesti į turnyro apdovanojimų šventę, kuri įvyks LR ambasadoje Vašingtone (2622 16th Street NW, Washington, DC 20009).

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.