Palanga pagrindinę gatvę papuošė pernykščiais Velykų kiaušiniais

Jų padėtus kiaušinius atstojo įvairiomis spalvomis nudažyti akmenys.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-03-21 21:29, atnaujinta 2018-03-09 13:14

Pirmą kartą prieš trejus metus J. Basanavičiaus gatvėje pasirodę ir savo dydžiu kurorto svečius stebinę kiaušiniai buvo išmarginti Palangos užsienio miestų partnerių tautiniais raštais.

Užpernai ant kiaušinių puikavosi žemaitiški raštai. Pernai jie buvo marginami Suvalkijos regionui būdingais tautodailės raštų motyvais.

„Kitus dvejus metus dėl kiaušinių tapybos mums galvos sukti nebereikės - margučių alėja bus skirta dzūkams ir aukštaičiams“, - pernai žadėjo Palangos kultūros centro vadovai.

Tačiau šių metų šventėms J. Basanavičiaus gatvė buvo papuošta pernykščiais ir jau pablukusiais tais pačiais suvalkietiškais raštais išmargintais kiaušiniais.

Kultūros centro direktorius Žilvinas Kažys žurnalistams aiškino, esą šie raštai taip patikę žmonėms, kad šiemet nuspręsta jų nekeisti. Tačiau tikroji priežastis - naujam kiaušinių marginimui Kultūros centras šiemet pagailėjo pinigų.

Kasmet ant kiaušinių naujus raštus piešiančios reklamos gamybos įmonės „R-90“ direktorius Algimantas Skripkauskas sakė, kad praėjusiais metais už tapybą ant kiaušinių mokėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacija.

„Šiemet gatvės puošyba užsiėmė Kultūros centras, kuris kitais raštais atnaujinti kiaušinių nepageidavo“, - aiškino A. Skripkauskas.

Naujas devynių kiaušinių apipavidalinimas būtų kainavęs apie puspenkto tūkstančio litų.

J. Basanavičiaus gatvėje jau išrikiuotus kiaušinius apžiūrėję palangiškiai neslėpė nusivylimo.

„Šis sumanymas jau yra pabodęs. Juo labiau, kad kiaušiniai yra papuošti pernykščiais raštais. Jau geriau jie būtų pamėtyti įvairiose vietose - taip Velykų motyvais būtų papuošta daugiau erdvių“, - savo pasiūlymais dalinosi miesto gyventojai.

Už Kultūros centro darbuotojus daugiau išmonės šiemet parodė kurorto komunalininkai, kurie savo iniciatyva J. Basanavičiaus gatvės pradžioje į žalias samanas patupdė iš švendrių nupintas vištas.

Jų padėtus kiaušinius atstojo įvairiomis spalvomis nudažyti akmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.