Premjero kelionė į Gran Kanariją - ir lėktuvais, ir automobiliu

Ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atostogų pradžią sujaukė Vokietijos skrydžių bendrovės „Lufthansa“ lėktuvo gedimas - ketvirtadienį po pietų dėl techninių priežasčių buvo atidėtas bendrovės skrydis iš Vilniaus į Frankfurtą.

Daugybė skrydžių buvo atšaukta dėl streiko, tačiau Lietuvos premjeras su žmona Vilniaus oro uoste užsibuvo dėl lėktuvo gedimo.<br>AP
Daugybė skrydžių buvo atšaukta dėl streiko, tačiau Lietuvos premjeras su žmona Vilniaus oro uoste užsibuvo dėl lėktuvo gedimo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 21, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:27 PM

Lėktuvas iš Vilniaus į Frankfurtą turėjo pakilti 14 val. 50 min. Per šį Vokietijos miestą atostogų į Ispanijos salą Gran Kanariją planavo vykti A. Butkevičius su žmona Janina.

Visgi premjerui pasisekė. Jis gavo bilietus 18 val. skrydžiui į Suomijos sostinę Helsinkį, iš ten skris į Briuselį. Iš Briuselio jau vėlai vakare Frankfurtą A. Butkevičius pasieks automobiliu. Į Gran Kanariją jis skris penktadienį anksti ryte. 

„Skrydis į Ispanijos salą buvo suplanuotas penktadienį ryte, todėl premjeras ir anksčiau planavo nakvoti Frankfurte“, - portalui lrytas.lt sakė ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė. 

„Buvome susėdę į lėktuvą ir po to išlipome. Mums pasakė, kad dėl techninių problemų atidedamas skrydis“, - taip savo atostogų pradžią BNS nupasakojo A. Butkevičius. 

Nors iš pradžių pasklido informacija, kad skrydis atšauktas dėl streiko, Vilniaus oro uosto darbuotojai portalui lrytas.lt tvirtino, jog taip nėra.

Dėl streiko buvo atidėtas rytinis „Lufthansa“ skrydis, o popietinis buvo suplanuotas pagal grafiką, tačiau sulaipinus keleivius pareikšta apie technines problemas.   

„Lufthansa“ keleivius aptarnaujančios bendrovės „Litcargus“ darbuotojai portalui lrytas.lt teigė, kad šiandien skrydis į Frankfurtą tikrai neįvyks. Ar keleiviams bus pakeisti bilietai į kitus skrydžius, paaiškės nuo likusių laisvų vietų skaičiaus.  

Vyriausybės vadovas atostogaus iki kovo 29 dienos. Per atostogas jį pavaduos finansų ministras Rimantas Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.