Analitikai mano, kad opozicijai sunkoka dalykiškai diskutuoti su pozicija

Seimo opozicijos vaidmuo sustiprės

Analitikų teigimu, kol kas opoziciją sudarančių partijų vaidmuo yra antraeilis, nes viešojoje erdvėje vyrauja kapstymosi praeityje motyvai.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Analitikų teigimu, kol kas opoziciją sudarančių partijų vaidmuo yra antraeilis, nes viešojoje erdvėje vyrauja kapstymosi praeityje motyvai.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:43 PM

Banko paskelbtoje Lietuvos makroekonomikos apžvalgos politikos aktualijų skiltyje taip pat prognozuojama, kad ateityje susivienijus Darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijoms, jos iš socialdemokratų gali pareikalauti daugiau įtakos valdžioje.

Analitikų teigimu, kol kas opoziciją sudarančių partijų vaidmuo yra antraeilis, nes „viešojoje erdvėje vyrauja kapstymosi praeityje motyvai“, įskaitant mokesčių reformą, santykius su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“, išaugusias energetikos išteklių kainas.

Be to, anot analitikų, opozicijai sunkoka dalykiškai diskutuoti su pozicija ir minimalios algos padidinimo klausimu, nes dar neišryškėjus neigiamiems aspektams, visuomenė remia valdžią.

„Manome, kad situacija staigiai pasikeis tada, kai šalies gyventojams bus pristatytos rezonansinės energetikos ir mokesčių politikos koncepcijos. Viena vertus, opozicinės jėgos turės į ką nukreipti savo kritikos strėles, antra vertus, laikui bėgant gali išsisklaidyti tiek dabar, tiek ir prieš rinkimus dar gajos iliuzijos apie santykių su „Gazprom“ harmonizavimą“, - teigiama apžvalgoje.

Banko analitikai taip pat prognozuoja, kad susijungus „tvarkiečiams“ ir „darbiečiams“ naujoji partija „ilgainiui gali imti demonstruoti raumenis ir žvanginti ginklais, reikalaudama valdžios svertų perdalijimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga