Kauno žudynių liudininkas M. Žalimas purtosi pareigūnų apsaugos

Atsisakyti Kriminalinės policijos biuro (KPB) apsaugos jau nori ne tik Laimutė Stankūnaitė, bet ir Drąsiaus Kedžio žudynių bei Policijos departamento pareigūnų bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

M. Žalimas: „Spjausiu į viską ir išvažiuosi į užsienį.”<br>„Lietuvos ryto“ televizija
M. Žalimas: „Spjausiu į viską ir išvažiuosi į užsienį.”<br>„Lietuvos ryto“ televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos ryto”)

Mar 23, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:12 AM

M. Žalimas pageidauja, kad jo saugumu rūpintųsi Vadovybės apsaugos departamentas, kurio pareigūnai jį ir jo draugę Laurą Žiliūtę saugojo du mėnesius po jo pirmųjų liudijimų apie D. Kedžio planus žudyti.

„Dabar mane saugo tie, prieš kuriuos aš liudiju”, – taip savo apsisprendimą atsisakyti KPB apsaugos aiškino M. Žalimas.

Šis vilnietis, savo liudijimu iš posto išvertęs kelis aukštus pareigūnus ir į teisiamųjų suolą pasodinęs D. Kedžio bendrininkus Raimundą Ivanauską ir Eglę Barauskaitę, atsisakyti KPB apsaugos bando antrą kartą.

Praėjusią vasarą šis jo prašymas nebuvo patenkintas. Dabar M. Žalimas laimę nusprendė pamėginti dar kartą.

„Nepasitikiu aš jais. Kaip galiu pasitikėti, kai trys jų (Vitalis Vitkovskis, Emilijus Damukaitis ir Dariušas Sinkevičius. – Red.) vis dar dirba tame pačiame Kriminalinės policijos biure.

Neabejoju, kad jiems perduodamas kiekvienas mano žingsnis, kiekvienas žodis”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo garsių bylų liudytojas.

Anot M. Žalimo, kai jį saugojo Vadovybės apsaugos departamentas, jie su drauge jautėsi daug saugesni: „Net parduotuvėje galėdavome laisvai apsipirkti, apsaugininkai išsiskirstydavo salėje, tačiau žinodavome, kad jie visada šalia.

O šitie vaikšto prisiklijavę, toks įspūdis, kad net į piniginę žiūri, ką aš ten turiu. Ir kam to reikia, juk parduotuvėje mūsų niekas neužpuls, blogiausiu atveju apspjauti gali.”

Atsisakyti KPB apsaugos vyrą skatina ne tik nepasitikėjimas ja, bet ir noras gyventi normalų gyvenimą – dirbti, auginti vaiką.

„Dabar gaunu 520 litų pašalpą, o man vien bankui per mėnesį reikia sumokėti apie 700 litų. Prašiau Policijos departamento kokį nors raštą bankui parašyti, kad paskolą būtų galima atidėti, kol nedirbu, bet niekas nepadėjo”, – kalbėjo M. Žalimas.

Policijos generaliniam komisarui Sauliui Skverneliui išsiųstame rašte M. Žalimas teigia, kad jeigu jo ir draugės nesaugos Vadovybės apsaugos departamentas, jis atsisakys liudyti R. Ivanausko ir E. Barauskaitės byloje.

„Spjausiu į viską ir išvažiuosi į užsienį. Nesu niekuo nusikaltęs. Pranešiau apie planuojamas žmogžudystes, tačiau jie patys nieko nedarė, o dabar gyvenu lyg nusikaltėlis”, – piktinosi M. Žalimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.