Kovoje dėl reitingų A. Butkevičius kvėpuoja prezidentei į nugarą

Į Kanarus savaitei ištrūkusį premjerą Algirdą Butkevičių šildo ne tiktai pietų saulė, bet ir aukštų reitingų spinduliai. Neblėstantį socialdemokratų lyderio populiarumą rodo visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus” kovo 8–17 dienomis atlikta apklausa.

Premjeras A. Butkevičius nuo prezidentės D. Grybauskaitės reitingų viršūnėje atsilieka mažiau nei 1 procentu.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Premjeras A. Butkevičius nuo prezidentės D. Grybauskaitės reitingų viršūnėje atsilieka mažiau nei 1 procentu.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2013, 4:57 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:55 AM

Šiuo metu poilsiaujantis A. Butkevičius reitingų lenktynėse žengia koja kojon su atostogų besikratančia prezidente Dalia Grybauskaite.

Maždaug tiek pat žmonių mano, kad būtent šie politikai geriausiai atstovauja jų interesams, abu lyderiai sulaukė ir vienodų palankių vertinimų. Bet premjeras surinko mažiau nepalankių nuomonių nei prezidentė.

Socialdemokratų lyderis gali pasidžiaugti ir visos partijos sėkme. Jei Seimo rinkimai vyktų šį sekmadienį, už kairiuosius balsuotų net 29,9 proc. piliečių.

Kad tokie apklausos rezultatai ne iš piršto laužti, rodo ir ką tik įvykę pakartotiniai rinkimai trijose vienmandatėse apygardose, kur socialdemokratų atstovai laimėjo du Seimo nario mandatus.

Pirmaujančių partijų rikiuotė per mėnesį nepasikeitė, „darbiečiai” liko antri, o dalį savo gerbėjų išbarstę konservatoriai – treti.

Rinkėjai, regis, gana palankiai vertina būsimas Darbo partijos jungtuves su „Tvarka ir teisingumu”. Šių politinių organizacijų rėmėjų pastaruoju metu nesumažėjo, o jų lyderių Viktoro Uspaskicho ir Rolando Pakso populiarumas netgi ūgtelėjo.

Tarp ministrų toliau pirmauja Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijų vadovai Valentinas Mazuronis bei Vytenis Andriukaitis, bet jų reitingai per mėnesį kiek sumažėjo.

Gana netikėtai aukštyn šoktelėjo švietimo ir mokslo strategas Dainius Pavalkis, nors jo įsakymas dėl lengvatų per lietuvių kalbos brandos egzaminą tautinių mažumų atstovams buvo įvertintas itin prieštaringai.

Bet daugelio ministerijų vadovų veikla – neįsimintina. Pavyzdžiui, maždaug 83 proc. žmonių iki šiol nežino, kaip vertinti susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus ar kultūros ministro Šarūno Biručio darbą.

Dėl nemėgstamiausio politiko laurų toliau rungiasi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vedlys Valdemaras Tomaševskis ir Andrius Kubilius.

Vertindami institucijas piliečiai šį kartą aukštesnius pažymius parašė prezidentūrai, Vyriausybei, žiniasklaidai. Tiesa, ministrų kabinetu kol kas nepasitiki kiek daugiau žmonių nei pasitiki – atitinkamai 33,7 ir 28,6 proc.

Tačiau tokius duomenis galima vertinti kaip didžiulį dabartinių valdančiųjų laimėjimą – juk baigiantis konservatoriaus A.Kubiliaus vadovautos Vyriausybės kadencijai praėjusių metų spalį šie skaičiai buvo 13,9 ir 51,1 procento.

Kaip ir prognozuota, dėl Ūkio banko žlugimo dar labiau sumenko pasitikėjimas visa finansų sistema. Prieš mėnesį bankais pasitikėjo 21,6 proc. apklaustųjų, nepasitikėjo 51,2 proc., dabar šie skaičiai yra atitinkamai 18,6 ir 54,7 procento.

Tuo metu permainos Vatikane lietuvių požiūrio į Bažnyčią nepakeitė. Jos vertinimas išrinkus naująjį popiežių Pranciškų liko toks pat.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.