Popiežius Pranciškus ruošiasi susitikimui su Benediktu XVI

Popiežius Pranciškus ruošiasi

Popiežių Pranciškaus ir Benedikto XVI susitikimas bus privatus.<br>AP
Popiežių Pranciškaus ir Benedikto XVI susitikimas bus privatus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-23 11:08, atnaujinta 2018-03-09 11:24

Argentinietis Katalikų Bažnyčios vadovas apie 11 val. 15 min. Grinvičo (13 val. 15 min. Lietuvos) laiku turėtų išskristi sraigtasparniu iš Vatikano į popiežių vasaros rezidenciją Kastel Gandolfą netoli Romos, kur Benediktas, tapęs pontifiku emeritu, gyvena nuo savo atsistatydinimo vasarį.

Manoma, kad toks pareigas einančio ir buvusio popiežiaus susitikimas bus pirmasis per Bažnyčios istoriją. Pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs pontifikas perėmė šios 1,2 mlrd. tikinčiųjų turinčios bendruomenės vairą tuo metu, kai Bažnyčiai yra iškilę daug iššūkių, kurie temdydavo Benedikto pontifikatą.

Benediktas gyvena prie ežero esančioje Kastel Gandolfo rezidencijoje, tapęs pirmuoju per daugiau nei 700 metų atsistatydinusiu popiežiumi. Kaip pranešė Vatikanas, pontifikas emeritas praėjusią savaitę stebėjo televizijos transliaciją, per kurią buvo iškilmingai paskelbtas Pranciškaus išrinkimas konklavoje.

Vatikanas nurodė, kad jųdviejų susitikimas bus privatus. 76 metų argentiniečio ir 85 metų vokiečio pokalbio detalės nebus atskleistos.

Numatoma, kad jie abu vilkės baltus popiežių drabužius ir kad jų bendri pietūs bei pokalbiai truks iki maždaug 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.