Už šimtus tūkstančių įrengta sankryža eismą tik apsunkino

Želvos miestelio (Ukmergės r.) gyventojai negali atsistebėti: kam šovė į galvą mintis už 300 tūkstančių litų įrengti tokią nepatogią žiedinę sankryžą? Ji eismo nepalengvino, o jį tik apsunkino.

Želviškiai nesupranta, kodėl į šią sankryžą, kurioje nebūna avarijų, reikėjo investuoti net 300 tūkstančių litų.<br>A. Juknys
Želviškiai nesupranta, kodėl į šią sankryžą, kurioje nebūna avarijų, reikėjo investuoti net 300 tūkstančių litų.<br>A. Juknys
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas“)

2013-03-23 17:51, atnaujinta 2018-03-09 10:55

„Sunkiasvoriai vilkikai, miškavežiai ar ilgi autobusai, kuriems reikia beveik visiškai apsukti sankryžoje ratą, niekaip neišsitenka – galiniais ratais lipa ant šaligatvio, varto sustatytus riboženklius.

Čiagi ne miesto sankryža, mes neturime aplinkkelių, šioje vietoje važiuoja ypač daug miškavežių – reikėjo į tai atsižvelgti.

Bet niekas su mumis nesitarė, parengtų projektų nerodė ir mūsų nuomonės neklausė.

Sėdėdami kabinetuose ir teoriškai planuodami bei projektuodami kelininkai visiškai neįvertino realios padėties”, – apie pagrindinėje Želvos sankryžoje įrengtą eismą ratu kalbėjo miestelio seniūnas Kęstutis Mikalajūnas.

Praėjusių metų pabaigoje per dvi savaites įrengusi šią sankryžą Lietuvos automobilių kelių direkcija nustebino vietos gyventojus, kurie metų metais prašo sutvarkyti labai baisios būklės kelio Ukmergė–Molėtai ruožą iki Želvos.

Taip pat prašoma atlikti kai kuriuos neatidėliotinus darbus ir pačiame miestelyje: Vilniaus gatvėje prie parapijos namų įrengti pėsčiųjų perėją, J. Vaišučio gatvėje ties mokykla užlyginti labai staigų kalnelį, o ties parduotuve – panaikinti nuolat telkšančią gilią ir didelę balą.

Pinigų stygiumi besiskundžiantys kelininkai atsižvelgė ir sugebėjo sutvarkyti tik vieną želviškių skaudulį – išardė kalnelį J. Vaišučio gatvėje ties seniūnijos pastatu, kur nuo intensyvaus transporto eismo jau buvo pradėję byrėti šalia gatvės stovinčio gyvenamojo namo pamatai.

„Jeigu metų pabaigoje kelininkai turėjo laisvų pinigų, galėjo geriau žiedinę sankryžą įrengti kelyje Ukmergė–Molėtai ties posūkiu į Želvos miestelį, kur jos tikrai labai reikia.

Tačiau jie viską pradėjo ne nuo to galo – rekonstravo sankryžą, kuri tikrai dar galėjo palaukti ir jokių didelių problemų nekėlė. Niekas neprisimena, kad čia būtų buvęs koks nors eismo įvykis.

Ir tarsi pasityčiodami iš mūsų ankstesnių prašymų šioje sankryžoje įrengė net 12 ženklų, žyminčių pėsčiųjų perėjas”, – nusivylimo kelininkais neslėpė seniūnas.

Klaidas ištaisys?

Algimantas Janušauskas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas

„Valstybinės reikšmės rajoninių kelių Giedraičiai– Bekupė–Želva ir Želva–Šešuoliai mažoji žiedinė sankryža Želvos miestelyje buvo įrengta siekiant pakeisti eismo organizavimo schemą, bet ne rekonstruoti.

Garantinis sankryžos laikotarpis yra 5 metai. Sankryžą įrengusi įmonė privalės ištaisyti visus jos pažeidimus, jei tokių bus nustatyta.

Kelio Ukmergė–Molėtai rekonstravimas taip pat yra įrašytas į planuojamų įgyvendinti objektų sąrašą, tam panaudojant ES paramą jau kitais metais.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.