Lietuviai su valdžia bendrauja lyg prisisėmę burnas

Baltijos šalių gyventojai rečiausiai

Lietuvos ir kitų Baltijos šalių gyventojai retai kada pareiškia savo nuomonę visuomenei svarbiais klausimais.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Lietuvos ir kitų Baltijos šalių gyventojai retai kada pareiškia savo nuomonę visuomenei svarbiais klausimais.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-24 10:01, atnaujinta 2018-03-09 10:27

Eurobarometro apklausoje gyventojų buvo teiraujamasi, ar per pastaruosius dvejus metus jie išsakė savo požiūrį viešaisiais klausimais išrinktiems atstovams savivaldos ar regiono lygiu.

Mažiausiai teigiamai atsakiusiųjų buvo Estijoje - tokiose diskusijose su valdžios atstovais dalyvavo 12 proc. apklaustųjų. Lietuvoje tokių buvo tik vienu procentiniu punktu, Latvijoje ir Vengrijoje - dviem procentiniais punktais daugiau. ES vidurkis siekia 24 proc.

Lyginant su kitais europiečiais, lietuviai taip pat retokai diskutuoja socialiniuose tinkluose viešųjų reikalų temomis .

Per paskutinius dvejus metus savo požiūrį viešaisiais reikalais internete ar socialinėje žiniasklaidoje išsakė 18 proc. lietuvių. Vidutiniškai ES taip savo poziciją išsakė 28 proc. gyventojų. Aktyviausiai internete savo poziciją reiškė ispanai (38 proc.), vangiausiai - vengrai (12 proc.).

Lietuviai taip pat gana retai pasirašo peticijas - per paskutinius dvejus metus tai darė 16 proc. lietuvių. ES vidurkis - 34 proc. Rečiausiai prie peticijų prisidėdavo kipriečiai (7 proc.), dažniausiai - Jungtinės Karalystės gyventojai (53 proc.).

Vasario mėnesį apklaustas 25 tūkst. 551 žmogus visoje ES. Tyrime Lietuvoje dalyvavo 1000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.