L. Stankūnaitei - policijos pažadas pagerinti gyvenimo sąlygas

Kaunietė Laimutė Stankūnaitė neapsisprendžia – reikia jai policijos apsaugos ar ne. Praėjusią savaitę ji kreipėsi į teismą, kad būtų panaikinta apsauga, tačiau po poros dienų pareiškimą atsiėmė.

Pareigūnai toliau saugos L. Stankūnaitę ir jos mažametę dukrą.<br>N. Povilaitis
Pareigūnai toliau saugos L. Stankūnaitę ir jos mažametę dukrą.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas")

Mar 25, 2013, 9:02 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:35 AM

Jau pusketvirtų metų saugoma L. Stankūnaitė sulaukė policijos pažado pagerinti jos gyvenimo sąlygas.

Manoma, jog dėl to moteris iš teismo atsiėmė skundą dėl Kriminalinės policijos biuro (KPB) sprendimo nenaikinti apsaugos jai ir jos dukteriai.

Skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui L. Stankūnaitė buvo įteikusi praėjusį trečiadienį, tačiau po poros dienų jį atsiėmė.

Apie tai, kad pavargo gyventi nuolat stebima pareigūnų, L. Stankūnaitė viešai prabilo prieš 10 dienų. Internete ji išplatino vaizdo įrašą, kuriame teigė, kad jos su dukterimi jaučiasi įkalintos.

26 metų moteris skundėsi, kad kasdien blogėja jos sveikata – paūmėjo alergija, nuolat skauda galvą, širdį, kankina nemiga.

Galvos ir pilvo skausmais nuolat skundžiasi ir devynmetė jos duktė.

L. Stankūnaitė teigė, kad jų negalavimo priežastis – gyvenimas su apsauga, dėl kurios viskas yra apribota: „Esame nukentėjusiosios, o gyvename įkalintos.”

Moteris tikino, kad suvaržyta jaučiasi ir jos duktė.

„Vaikas turi meluoti apie savo tapatybę mokykloje, eiti į parduotuvę be mamos, mokyklos šventes švęsti be mamos. Su apsauga gyvenantis vaikas neturi vaikystės”, – prieš savaitę „Lietuvos rytui” kalbėjo L. Stankūnaitė.

Į Policijos departamentą kaunietė kreipėsi vasarį ir prašė, kad apsauga būtų panaikinta nuo kovo 15-osios. Bet KPB pareigūnai atsisakė tai daryti. Jie teigė turintys duomenų, kad grėsmė motinai ir jos dukteriai dar neišnyko.

L. Stankūnaitė buvo pareiškusi, kad nori emigruoti iš Lietuvos, tačiau mergaitės išvežimui prieštaravo Vaikų teisių apsaugos tarnyba, nes mažametė yra svarbi liudytoja dar nepasibaigusiose bylose.

„Po tos bylos bus kita byla, po jos – dar kita ir taip vaikui sukaks 18 metų”, – skundėsi L. Stankūnaitė.

L. Stankūnaitę pradėta saugoti po tragiškų įvykių 2009 metų rudenį Kaune, kai jos buvęs sugyventinis Drąsius Kedys, manoma, nužudė teisėją Joną Furmanavičių ir L. Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.