Iš valdžios šešėlio plūsta nutarimai

Nors kalbama, kad konservatoriai vis dar pešasi dėl šešėlinių ministrų portfelių ir todėl atidėlioja planus skelbti visos šešėlinės Vyriausybės sudėtį, tai netrukdo rengti jos posėdžių.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Mar 28, 2013, 9:15 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:08 AM

Vienas toks posėdis vyko ir šią savaitę. Svarstomų klausimų gausa šešėlinė Vyriausybė vejasi tikrąją. Kol premjeras A. Butkevičius poilsiauja, šešėlinis premjeras A. Kubilius pluša iš peties ir skelbia pluoštus priimtų nutarimų.

Antai šešėlinė Vyriausybė priėmė sprendimą dėl partijų susitarimo energetikos srityje ir net smarkiai neraginama nutarė paremti valdančiosios daugumos užmojus. Negana to, iš šešėlinio premjero lūpų nuskambėjo ir pagyrų tokį susitarimą siūlantiems kairiesiems.

Vis dėlto šešėlinei Vyriausybei užkliuvo Krašto apsaugos ministerijos užmojai riboti galimybę kariams dirbti papildomus darbus. Ji nusprendė priešintis šiam sumanymui, kuris jau skinasi kelią Seime.

Be to, šešėlinė Vyriausybė jau priėmė nutarimus dėl galimai neskaidraus lėšų paskirstymo tautinių bendrijų projektams, dėl socialdemokrato B.Bradausko galimo interesų konflikto ir dėl menininkams neskiriamų valstybinių pensijų.

Beje, šešėlinė ir tikroji vyriausybės turi panašumų.

Nors konservatoriai ir šaiposi iš A.Butkevičiaus taktikos aštresnes problemas spręsti sudarant darbo grupes, patys žengia panašiu keliu.

Antai dešinieji sudarė specialią grupę, kuri iki gegužės 1 dienos turi pateikti savo išvadas dėl to, ką tautinių bendrijų politikos srityje siūlo valdantieji.

Šešėlinis ministrų kabinetas taip pat užsikrovė sau ant pečių naštą parengti Lietuvos švietimo kokybės gerinimo priemonių paketą.

Taigi įkandin dabar besiilsinčio A.Butkevičiaus atostogoms gali ruoštis ir ministrai, už kuriuos šešėlyje pluša buvusios valdžios vyrai ir moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.