Ministro patarėjas sugeba uždarbiauti ir FNTT

Vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis vienu metu sugeba darbuotis ir ministerijoje, ir jai pavaldžioje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT).

D. Barakauskas nemato nieko bloga, kad jo patarėjas prisiduria dirbdamas FNTT.<br>R. Danisevičius
D. Barakauskas nemato nieko bloga, kad jo patarėjas prisiduria dirbdamas FNTT.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 28, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:20 AM

Tačiau ministras D. Barakauskas dėl to problemos nemato.

„Jis dirba tam, kad jums būtų saugiau“, – sako vidaus reikalų ministerijos vadovas.

D. Barakauskas sako, kad jo patarėjas FNTT dirba ne kaip pareigūnas, o kaip paprastas samdomas tarnautojas, todėl esą joks interesų konfliktas nekyla. „Man labai naudinga tokia situacija, nes turėdamas žmogų, kuris dirba ir ministerijoje, ir FNTT, galiu palaikyti glaudesnius santykius tarp abiejų įstaigų“.

Visai kitaip šį atvejį vertina Seimo opozicija.

„Finansinių nusikaltimų tarnyba yra pavaldi Vidaus reikalų ministerijai. Ministerija kontroliuoja jos darbą. Tai, kad ministro patarėjas dirba ir Finansinių nusikaltimų tarnyboje yra akivaizdus interesų konfliktas“, – portalui lrytas.lt sakė Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas.

Įstatymai leidžia valstybės tarnautojams, tarp jų ir ministrų patarėjams, eiti antraeiles pareigas kitose įstaigose. Tam būtinas ministerijos vadovo leidimas. Tačiau E. Gentvilas mano, kad tas pats asmuo negali dirbti FNNT ir ją kontroliuojančioje ministerijoje.

Susisiekti su pačiu E. Raistenskiu portalui lrytas.lt kol kas nepavyko. Jo telefonu Vidaus reikalų ministerijoje atsiliepusi moteris teigė, kad ministerijoje ir FNNT jis dirba pagal suderintą grafiką.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narė Elena Vaitiekienė ketvirtadienį BNS sakė, kad susidariusią situaciją reikėtų ištirti."Reikia žiūrėti jo pareigybės aprašymą, gal jis ne tais klausimais patarinėja. Tačiau matau pagrindą VTEK tyrimui", - sakė E.Vaitiekienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.