Šiauliuose atidarytas Velykų miestelis

Ketvirtadienį Šiauliuose, Vilniaus pėsčiųjų gatvės bulvare, atidarytas šv. Velykų miestelis „Marguok!“

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 28, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:20 AM

Povilo Višinskio aikštėje įsikūrusiame Velykų miestelyje bus pramogų ir dideliems, ir mažiems šiauliečiams, o praeivius vilios čia pastatytuose nameliuose įsikūrę prekeiviai.

Ketvirtadienį vidurdienį per Velykų miestelio atidarymo šventę buvo apdovanoti „Šventų Velykų kiaušinių“ konkurso nugalėtojai.

Į atidarymo šventę atėjusiems šiauliečiams buvo surengtos šiaurietiško vaikščiojimo pamokos, miestiečiai galėjo palenktyniauti vasaros slidėmis, pažaisti smiginį.

Mažieji šurmuliavo prie pakloto, ant kurio buvo ridenami kiaušiniai. Vaikai galėjo pažaisti ne tik ridendami kiaušinius, bet ir dalyvauti lenktynėse su mažomis mašinėlėmis.

Tris dienas šurmuliuosiančiame Velykų miestelyje bus galima marginti kiaušinius, juos ridenti, vyks konkursai, skambės muzika.

Prieš šv. Velykas Šiaulių miesto centre atsirado dešimt dvimetrinių metalinių kiaušinių, o pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti kaspinais bei šiauliečių suneštai velykiniais atributais.

Bus skaičiuojami medžiuose iškabinti kiaušiniai ir velykiniai atributai. Iki Atvelykio tikimasi surinkti 777 kiaušinius, kurie simbolizuotų šiemet minimą 777 Šiaulių gimtadienį.

Nors šv. Velykų miestelis Povilo Višinskio aikštėje veiks tik iki kovo 30 dienos, miestas liks papuoštas iki balandžio 8-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.