Šventinio interviu fone – motinos smurtas prieš vaiką

Verbų sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizija Vilniaus Gedimino prospekte kalbino vilniečius ir klausė, ką jiems reiškia Verbų sekmadienis. Ir tik vėliau buvo pastebėta, kad reportažo pradžioje, pašnekovei, kalbančiai apie tradiciją ir tikėjimą, už nugaros įvyksta negražus incidentas – motina skelia riebų antausį sūnui.

Įrašas apie smurtaujančią motiną išplito ir „Youtube“.<br>Lietuvos ryto televizija
Įrašas apie smurtaujančią motiną išplito ir „Youtube“.<br>Lietuvos ryto televizija
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Mar 28, 2013, 2:30 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:34 AM

„Tradicija ir tikėjimas yra visiškai neatsiejami. Kažkoks praeities ir šiandienos susijungimas“, - į kamerą kalba šventiškai nusiteikusi pašnekovė.

Tuo tarpu jai už nugaros vyksta tikra šeimyninė drama. Nepastebėjusi žurnalistų kamerų, moteris trenkia per veidą maždaug dešimties metų berniukui, o po to priekaištaudama jį nusiveda.

Įrašas apie smurtaujančią motiną išplito ir „Youtube“.

„Lietuvos ryto“ televizijos filmuoto siužeto autoriai prisipažino, kad veiksmą antrajame plane pastebėjo tik po to, kai reportažas pasirodė eteryje.

Vienos žurnalistės draugas Mindaugas Dulinskas dėl incidento parašė skundą Vaiko teisų apsaugos tarnybai.

Vaiko teisių gynėjai padėkojo už rūpestį, bet pareiškė, kad šioje situacijoje negali nieko padaryti.

„Kaip matyti reportaže, moteris smurtauja prieš vaiką. Gaila, bet galimybė nustatyti jos asmenybę labai ribota. Jeigu tokį ar panašų įrašą būtų įkėlusi toji moteris, būtų įmanoma nustatyti jos tapatybę. Šiuo atveju, mes neturime informacijos: iš kur ji, koks jos vardas, pavardė. Jeigu paviešintume jos fotografiją, padarytume galimai daugiau žalos vaikui. Kas nematė reportažo – pamatytų, kas nežinojo – sužinotų. Būtų didelė rizika vaikui patirti patyčias.

Jūsų pateiktą nuorodą persiuntėme policijai, nes galimai į teisėsaugos pareigūnus kreipėsi ar kreipsis asmenys, kurie matė reportažą ir atpažino moterį. Jei šeima bus identifikuota, paprašėme policijos, kad apie tai informuotų vaiko gyvenamosios vietos Vaiko teisių apsaugos skyrių ar mūsų tarnybą.

Reikia tikėtis, kad sureaguos šį reportažą pažiūrėję ir moterį pažįstantys žmonės. Tokia tikimybė yra, nes jūs nelikote abejingas“, - skundo autoriui rašė Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo