D. Grybauskaitė: „Vyriausybės darbus vertinsiu, kai turėsiu ką vertinti“

„Neskubėkime. Dar tik šimtas dienų“, - sakė Prezidentė.

D. Grybauskaitė penktadienį susitiko su kariūnais.<br>V. Ščiavinskas
D. Grybauskaitė penktadienį susitiko su kariūnais.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-03-29 10:55, atnaujinta 2018-03-09 03:34

„Labai įdomus klausimas. Bet į jį aš atsakysiu taip, kad Vyriausybės darbą vertinsiu tuomet, kai bus ką vertinti“, - sakė Prezidentė, penktadienį Lietuvos karo akademijoje žurnalistų paklausta, kaip vertina naujosios Vyriausybės pirmąjį šimtadienį.

Paklausta, ar prieš tai diskusijoje su akademijos studentais jos pasakyti žodžiai, kad „klaidas galima ištaisyti, bet nieko nedarymo ištaisyti neįmanoma“, gali būti taikomi ir Vyriausybei bei Premjerui, D. Grybauskaitė sakė neskubėti vertinti.

„Neskubėkime. Dar tik šimtas dienų“, - sakė Prezidentė.

Penktadienį Prezidentė kariūnus ragino būti ryžtingus ir nebijoti priimti sprendimų, ko, pasak Prezidentės, bijo kai kurie aukščiausi šalies vadovai.

„Ko labiausiai trūksta kai kurių vadovų lygmeniu šalyje - tai yra baimė priimti sprendimą, mėginimas permesti kitam arba išvis nepriimti. Sprendimus galima priimti, net jeigu rizikuoji. Klaidą galima ištaisyti, o nieko nedarymo ištaisyti neįmanoma“, - sakė prezidentė.

Policija turi gerai dirbti esant bet kokiam finansavimui

Prezidentė sako suprantanti, kad policijai trūksta finansavimo, bet pabrėžia, kad pareigūnai pareigas turi atlikti gerai kad ir koks finansavimas būtų.

„Tiesioginio ryšio tarp finansavimo ir funkcijų atlikimo nėra. Ir taip prisidenginėti nevertėtų. Tai, kad trūksta finansavimo daugelyje sričių - tiesa, ir atsigaunant ekonomikai, be jokios abejonės, ir priimant naują Policijos įstatymą, į tai bus atsižvelgta. Bet pareigas reikia atlikti gerai esant bet kokiam finansavimui“, - penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Eurui ateis laikas

D. Grybauskaitė sako, kad Lietuva, kaip ir numatyta stojimo į Europos Sąjungą sutartyje, eurą įsives tada, kai bus pasirengusi.

„Mūsų stojimo sutartyje, kuri 2004 m. buvo patvirtinta referendumu, yra vienas toks sakinys, kad Lietuva įsives eurą tuomet, kai tik bus pasirengusi tai padaryti. Kai būsime pasirengę, ir įsivesime“, - penktadienį žurnalistams sakė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, su žmonėmis dėl euro tartis reikia, bet reikia apsispręsti, kaip.

„O dėl atsiklausimo ir pasitarimo su žmonėmis, manau, kad tartis su žmonėmis visada reikia. O dėl formos turėsime apsispręsti“, - teigė D.Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.