Palangoje susirinko per daug žygeivių

Palangos savivaldybė pritrūko diplomų, kurie buvo skirti Palangos prijungimo prie Lietuvos 92-osioms metinėms paminėti skirto žygio dalyviams, nes žygeivių susirinko daugiau, nei planuota.

Atstumą nuo Palangos iki Šventosios panoro įveikti du šimtai žmonių.
Atstumą nuo Palangos iki Šventosios panoro įveikti du šimtai žmonių.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas”)

Apr 8, 2013, 8:22 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:24 PM

Šiemet organizuotame pėsčiųjų žygyje paplūdimiu nuo Palangos jūros tilto iki senojo Šventosios uosto molo dalyvavo 200 žmonių. Pernai pirmą kartą organizuotame žygyje dalyvavo pusšimčiu žmonių mažiau.

Šiemet kurorto savivaldybė žygeiviams buvo paruošusi 185 atminimo diplomus, tačiau jų pritrūko. Keliolikai palangiškių diplomai bus įteikti vėliau.

Apie 13 kilometrų atstumą pajūriu šeštadienį sparčiausiai ėję žygeiviai įveikė greičiau nei per 2 valandas. Per kelis kilometrus išsibarsčiusios kolonos gale ėję žmonės finišą pasiekė beveik valandą vėliau.

Šventojoje visi žygio dalyviai buvo pavaišinti kareiviška žirnių ir perlinių kruopų koše su spirgučiais, pagirdyti karšta arbata.

Tačiau žygio dalyviai nesijautė sušalę, nes buvo pamaloninti gerų orų – šeštadienį pajūryje švietė kaitri saulė ir dvelkė malonus vėjelis.

Netrumpą atstumą pajūriu įveikė ir žygyje dalyvavę vaikai. Jauniausia žygeivė buvo su tėvais ėjusi septynmetė Izabelė. Vyriausiai žygio dalyvei Eugenijai Plataunienei buvo 76 metai.

Žygyje dalyvavo ne tik palangiškiai ir aplinkinių rajonų gyventojai. Pasivaikščioti tarp Palangos ir Šventosios panoro ir specialiai į pajūrį atvažiavę Vilniaus bei Radviliškio gyventojai.

Idėja iš Klaipėdos

Rimantas Radzevičius

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Palangos užkardos vado pavaduotojas

„Mintis pėsčiųjų žygiu paminėti Palangai svarbią datą kilo po to, kai kelis kartus teko dalyvauti naktiniuose žygiuose 1923 metų Klaipėdos sukilimui ir prijungimui prie Lietuvos atminti.

Tada ir pagalvojau, kad Palanga taip pat gali suruošti tokį žygį, nes mūsų kurortas turi tokios pat svarbos datą – 1921 metų kovo 30 dieną iki tol Latvijos valdomas kurortas buvo prijungtas prie Lietuvos.

Šiemet jau vyko antrasis žygis, o dalyvių pagausėjo trečdaliu. Manau, kad aktyviau propaguojant šią datą norinčių paplūdimiu nueiti iki Šventosios kasmet atsiras vis daugiau.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.