VRM autoūkio darbuotojai naktį girtavo, pagautas policijos vairuotojas bandė prisidengti ministru D. Barakausku

Ankstyvą sekmadienio rytą sostinės policijos pareigūnai sulaikė girtą Vidaus reikalų ministerijai priklausančio autoūkio darbuotoją, kuris vairavo tarnybinį automobilį „Volkswagen Jetta“.

D. Barakauskas dėl neblaivių darbuotojų žada tarnybinį patikrinimą ministerijos autoūkyje.<br>T. Bauras
D. Barakauskas dėl neblaivių darbuotojų žada tarnybinį patikrinimą ministerijos autoūkyje.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-04-08 09:37, atnaujinta 2018-03-08 16:13

Automobilį vairavęs A.A. prisistatė vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko vairuotoju. Jam nustatytas beveik 2 promilių girtumas. Policijos pareigūnai vyrą sulaikė po to, kai jis pervažiavo Pylimo ir K. Kalinausko gatvių sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui.

Sekmadienį paaiškėjo, kad A. A. nėra ministro vairuotojas. Jis ministerijos autoūkyje dirba budinčiu vairuotoju. Tai portalui lrytas.lt patvirtino vidaus reikalų ministras D.Barakauskas. 

Jis pasakojo naktį iš šeštadienio į sekmadienį ketinęs vykti į Medininkų pasienio punktą, kur susidariusios didelės automobilių eilės. 

„Ketinau atlikti netikėtą vizitą. Prieš vidurnaktį pasiskambinau į autoūkį užsisakyti automobilį ir supratau, kad dispečeris su manimi kalba nerišliai“, - pasakojo ministras. 

Įtaręs, kad naktį autoūkio darbuotojai girtauja, ministras paskambino laikinajam Vidaus reikalų ministerijos kancleriui, kad šis išsiaiškintų situaciją.

„Pirmadienį man bus pateikta visa informacija, kas ten darėsi. Taip pat svarstysime, kaip bausti atsakingus autoūkio darbuotojus. Sieksiu, kad girtavę asmenys būtų atleisti iš darbo“, - kalbėjo ministras. Jo kelionė į Medininkus dėl netvarkos autoūkyje žlugo. 

Atvykęs ministerijos atstovas autoūkio darbuotojus aptiko girtus. Tuomet buvo iškviesta policija, kad ji visa tai užfiksuotų. Spėjama, kad, sužinojęs apie atvažiuojančią policiją, budintis vairuotojas spruko tarnybiniu automobiliu, tačiau jį, pažeidus kelių eismo taisykles, sulaikė policija. 

Vidaus reikalų ministerijos autoūkio darbuotojai sekmadienį portalui lrytas.lt tvirtino apie incidentą girdintys pirmą kartą.

„Abu ministrui priklausantys automobiliai yra garaže. Žurnale apie jokius pažeidimus neužfiksuota“, - sakė apsaugos darbuotojas, patikslinęs, kad pamaina pasikeitė sekmadienį aštuntą valandą ryto. Kas vyko naktį jis nieko nežino. 

Autoūkio darbuotojai tvirtino, kad ministrą vežioja Valerijus Leonovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.