Negavęs šešėlinio portfelio dainininkas V. Juozapaitis pratrūko pykčiu

Prieš kelias dienas šešėlinę Vyriausybę pristatęs konservatorių lyderis Andrius Kubilius prisidarė bėdos. Kai kurie ambicijomis kunkuliuojantys dešinieji įsižeidė negavę šešėlinių ministrų portfelių.

M.Adomėnas (nuotr. kairėje) atmetė kolegos V.Juozapaičio kritiką ir nesirengia jam atiduoti šešėlinio posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Adomėnas (nuotr. kairėje) atmetė kolegos V.Juozapaičio kritiką ir nesirengia jam atiduoti šešėlinio posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris ("Lietuvos rytas")

Apr 9, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:39 PM

Nesutarimų liepsną konservatorių gretose įžiebė išplatintas partijos ir Seimo naujoko, žymaus operos solisto Vytauto Juozapaičio ilgas laiškas.

Parlamentaras išliejo apmaudą ne tik dėl to, kad šešėlinis kultūros ministro postas buvo patikėtas ne jam, o A. Kubiliaus aplinkos žmogui Mantui Adomėnui, bet ir išplakė partijos vadovybę.

Vedlį kaltina intrigomis

Pirmiausia dainininkas priminė, kad jis, tapęs „vienu partijos veidų”, labai nusipelnė pritraukiant konservatoriams fizinių asmenų finansinę paramą, be to, jį rinkėjai išrinko į pirmųjų partijos asmenų dešimtuką.

V. Juozapaitis sukritikavo partijos vadovybę, kad būdama valdžioje ji nekreipė dėmesio į kultūrą ir jos politiką ir, padedama „prisikėlėlių”, net galbūt gviešėsi tik kultūros pinigų, o būdama opozicijoje ją atidavė į M.Adomėno, kurį netgi yra svarstę Seimo etikos sargai, rankas.

Cituodamas Vytautą Landsbergį dainininkas paskelbė, jog „partija serga”, o A. Kubilių ir jo aplinką apkaltino užkulisinėmis intrigomis, tik lojalių asmenų rėmimu, kitus laikant „ant atsarginių suolelio ne pirmą kadenciją”.

Politikos naujokui visai neaišku, kokiu pagrindu A. Kubilius vienus partijos narius apdalijo postais, kitų – ne.

V. Juozapaitis kai kuriuos buvusius ekspremjero patarėjus apkaltino įžūlumu, pasipūtimu ir įžvelgė grėsmę konservatoriams tapti „Kėdainių kniaziaus imperija”, kurioje „karaliauja chamizmas ir brutalus jėgos kultas”.

A.Kubiliui taip pat priekaištaujama, kad užima visus įmanomus postus tiek Seime, tiek partijos struktūrose.

Viršūnėse – sąmyšis

Kai kurių šaltinių partijoje teigimu, V. Juozapaitį išsilieti galėjo pakurstyti ir tai, kad po rinkimų Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas dainininkui esą siūlė perbėgti pas jį ir užimti tikro kultūros ministro postą.

Šis V. Juozapaičio laiškas sukėlė nemažą triukšmą partijos viršūnėse.

„Lietuvos ryto” žiniomis, susirūpinęs A.Kubilius sulaukė siūlymų persvarstyti šešėlinio kultūros ministro kandidatūrą.

Bet dešiniųjų vedlys nuogąstauja, kad taip padarius gali sukilti ir kiti, pavyzdžiui, partijos veteranas Česlovas Stankevičius, kuris pretendavo į šešėlinio energetikos ministro portfelį, tekusį Dainiui Kreiviui.

Apie tai, kad Č.Stankevičius esą yra nuskriaustas, savo laiške pareiškė ir V.Juozapaitis.

Portfelio neatiduos

Tuo metu M. Adomėnas vakar „Lietuvos rytui” atmetė kolegos kritiką ir atsisakė trauktis iš šešėlinio posto.

„Keista, kad gerbiamas V. Juozapaitis nepastebėjo mano iniciatyvų kultūros politikos srityje ir to, kad būtent aš rengiau mūsų programos kultūros politikos dalį, prie kurios rengimo jis neprisidėjo.

Galbūt kultūrą V. Juozapaitis supranta per siaurai – tik kaip dainas ir šokius, todėl nemato, kad tai – ir informacinė politika, ir tapatybės klausimai, ir daugelis kitų dalykų. O dėl galimo pasitraukimo, kai parašomi ilgi ir graudūs laiškai, tiesiog neturiu ką pasakyti”, – kalbėjo M. Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.