N. Venckienės gerbėja grasino susideginti Seime

Neringos Venckienės gerbėjų isterija Seime galėjo sukelti dar didesnį ažiotažą. Antradienį parlamento rūmuose viena moteris norėjo susideginti. Apie tai informacijos turėjo ir Seimo kanceliarija, ir Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnai. Nepaisant to, moteris buvo įleista į parlamento rūmus. Tai pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Antradienį Seime ir šalia pastato budėjo sustiprinta apsauga.<br>T. Bauras
Antradienį Seime ir šalia pastato budėjo sustiprinta apsauga.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-10 15:18, atnaujinta 2018-03-08 12:50

Antradienio popietę Seimas atėmė „Drąsos kelio“ vedlės N. Venckienės teisinę neliečiamybę. Tai sukėlė politikės gerbėjų isteriją. Seimo balkone jie rėkė, įžeidinėjo parlamentarus ir valstybę. Įsiaudrinusius N. Venckienės gerbėjus tramdė VAD pareigūnai.

„Aš buvau labai žiauriai kankinta. Tai yra didžiausia pasaulyje kančia. Į maistą dedami milteliai ir ardoma psichika. Tai yra taip skausminga!“ - antradienį Seimo salėje rėkė palangiškė Neringa Jakelaitienė. Pernai ji buvo nuteista penkeriems su puse metų nelaisvės, nes pasikėsino į savo mylimąjį.

2006 metais ji apipylė savo draugą benzinu ir padegė. Apskundusi nuosprendį moteris dabar vaikšto laisvėje. Per tyrimą buvo nustatyta, kad ji yra pakaltinama.

Tačiau tokia biografijos detalės nesutrukdė moteriai patekti į Seimo rūmus. Tai sukėlė pasipiktinimą ir paskatino pasvarstyti apie išrinktų politikų saugumą.

„Jeigu Seimo nariai arba kanceliarijos padalinių vadovai išrašo vienos dienos leidimus, tai jie ir atsako už įleidžiamus žmones“, - „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Seimo kanclerio pavaduotojas Gediminas Aleksonis.

Jis teigė, kad už saugumą yra atsakingas VAD. „Jie domisi išankstine informacija apie įeinančius asmenis. Matyt, nebuvo pagrindo tų žmonių neįleisti į Seimo rūmus“, - sakė parlamento kanceliarijos atstovas.

Teigiama, kad pagrindo neįleisti palangiškės N. Jakelaitienės nebuvo. Iki tol Seime moteris nebuvo sukėlusi jokių incidentų.

„Mes laikomės Seimo kanceliarijos nustatytos vidaus tvarkos. Toje tvarkoje nėra kalbama apie fizinę ar psichinę negalią turinčius asmenis, kurie įeina į pastatą“, - sakė VAD atstovas Ramūnas Barkauskis.

Seime ir šalia pastato budėjo sustiprinta apsauga. Kiekvienas įeinantis žmogus buvo kruopščiai patikrintas. Ir svečiai, ir žurnalistai turėjo pereiti pro metalo detektoriaus vartelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.