D. Barakausko pažadai policijai – dūmai virš vandens

Ketvirtadienį Liberalų sąjūdžio frakcija, pasikvietusi vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską, bandė išsiaiškinti – kas konkrečiai padaryta, kad pagerėtų policijos darbo sąlygos. Ministrui sunkiai sekėsi aiškiai atsakyti į klausimus. Po daugiau kaip pusvalandį trukusio pokalbio paaiškėjo tik tai, kad nuo gegužės policininkų atlyginimai nedidės, kaip buvo užsiminęs D. A. Barakauskas. Vangiai savo mintis formuluojantis ministras sulaukė pašaipių replikų iš jo kompetencija suabejojusių Seimo narių.

Seimo liberalai susitiko su vidaus reikalų ministru D. Barakausku.<br>T. Bauras
Seimo liberalai susitiko su vidaus reikalų ministru D. Barakausku.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 11, 2013, 1:09 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:27 AM

D. A. Barakausko atsakymai į griežtus klausimus, kada policininkai gali tikėtis didesnių atlyginimų, socialinių garantijų, buvo maždaug tokie: „Darome, ką galime, tiriama situacija, ieškoma galimybių, problemos labai opios.“

VRM vadovas tikino, jog iškračius ES rezervinius fondus, rasta 2,4 mln. Lt., kuriuos policija galės skirti degalams, o pasieniečiams iš rezervo rasta 9,8 mln. Lt.

Rastos rezervinės lėšos, kaip pripažino D. A. Barakauskas, tėra lašas, nes VRM tarnyboms trūksta net 390 mln. Lt. Jis teigė, kad priėmus Seimui pateiktus Policijos veiklos įstatymą ir VRM pareigūnų statutą, viskas stos į savo vietas.

„Svarbiausia, kad bus sulygintos visų VRM operatyvinių struktūrų atlyginimų sistema. Dabar yra nelygybė, atlyginimai skirtingose tarnybose skiriasi tūkstančiu litų“, - aiškino D. A. Barakauskas.

Seimo nariai rėmė ministrą prie sienos paaiškinti, kodėl jo vairuotojas vežti ministro į reidą pasienyje išvyko girtas.

Iš D. A. Barakausko atsakymo galima suprasti, kad savaitgaliais ūkinės VRM valdžios svertai yra mechaniko rankose. Už pasigėrusius vairuotojus jam pareikštas papeikimas.

Seimo narys Eugenijus Gentvilas pareikalavo pasiaiškinti, kodėl D.A. Barakauskas melavo teigdamas, esą premjeras A. Butkevičius davė nurodymą trims ministerijoms paremti Policijos departamentą.

„Buvo diskusija Vyriausybėje, prašiau, kad Švietimo ministerija prisidėtų studijų krepšeliais prie policininkų mokymo. Susisiekimo ministerija galėtų baudas už kelių eismo taisyklių pažeidimus pervesti Policijos departamentui“, - išsisukinėjo ministras.

Nors D.A. Barakauskas stažavosi Harvardo universitete, jis kalbėdamas kartais susipainioja geografijoje. Neseniai priimdamas Moldovos delegaciją jis net du kartus moldavus pavadino ukrainiečiais.

Ministras buvo ėmęsis aptarti STT problemas, nors ši tarnyba VRM seniai nebepriklauso.

Liberalai pokalbio metu pastebėjo, jog VRM, kurioje dirba per 300 žmonių, yra viena labiausiai išpūstų ministerijų.

A. Barakauskas teigė, jog rengiamas ministerijos optimizavimo planas, jis bus pristatytas birželį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.