Ministro patarėjo E. Raistenskio darbas FNTT užkliuvo Seimo nariams

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydama ištirti, ar vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko patarėjo pareigas einantis Ervinas Raistenskis, taip pat dirbantis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje (FNTT), nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

„Viskas padaryta pagal dabar galiojančius įstatymus“, - atsakydamas į opozicijos abejones aiškino D. A. Barakauskas.<br>V. Balkūnas
„Viskas padaryta pagal dabar galiojančius įstatymus“, - atsakydamas į opozicijos abejones aiškino D. A. Barakauskas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 11, 2013, 5:01 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:14 AM

„Nors vidaus reikalų ministras sako, kad įstatymų pažeidimų bei interesų konflikto nėra, kyla pagrįstų abejonių. Vis dėlto FNTT yra pavaldi Vidaus reikalų ministerijai. Jeigu bus nustatyta, kad žinodamas apie galimą interesų konfliktą ministras E. Raistenskį vis tiek skyrė savo patarėju, papildomai kelsime D. A. Barakausko atsakomybės klausimą“, - sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas.

Komisija liberalų prašymu aiškinsis, ar skiriant E. Raistenskį nebuvo pažeistos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatos, numatančios, kad asmenys, dirbantys valstybinėje tarnyboje, privalo nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atlikti tarnybines pareigas, taip pat - vengti interesų konflikto bei elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad asmeniui, dirbančiam valstybinėje tarnyboje, draudžiama dalyvauti rengiant, svarstant ar priimant sprendimus, kurie sukelia interesų konfliktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.