Net tautos meilė ne viską atperka

Pasakykite, kada žmogui susikaupti, jei reikia dairytis, kas ir iš kurios pusės kokią nors kiaulystę iškrės?! Taip dabar gyvena premjeras A. Butkevičius, kurį, laimė, tebemyli tauta.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Apr 11, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:06 PM

Konservatoriai, sukūrę šešėlinę Vyriausybę ir patys tuojau pat dėl jos susirieję, ar liežuvio nevaldanti tikroji šešėlinė energetikos ministrė Ūkio ministerijoje B. Vėsaitė – tik trečdalis bėdos. Vieniems priminei, kad savo valdymo pradžioje jie priperėjo dar daugiau darbo grupių, antrajai, diagnozavęs nesiorientavimą aplinkoje, pareiškei pasitikėjimą, ir baigta.

Rimtesnė kita bėdų dalis – pavasariop suaktyvėjusi prezidentė, kuri ir paaiškina, kad ši Vyriausybė dar nieko nenuveikė, ir pati už ją dirba.

Štai vos A. Butkevičius išsiruošė į Rusiją pasišnekėti apie energetiką, D. Grybauskaitė tuojau pat išlėkė pas Norvegijos karalių. Ko? Žinoma, šiaurės saulės, kūrenamos pigiomis norvegiškomis dujomis ir elektra, parvežti. Dar neparvežė, bet užtat kaip įtikinamai žada!

Negana to, Vyriausybei pagaliau įsidrąsinus sėsti prie savo energetinių planų, prezidentė iškart iškvietė nešešėlinį ministrą J.Neverovičių, kuriam parodė, kas iš tiesų rūpinasi energetika.

Aišku, pavasarinė premjero puokštė būtų nepakankamai ryški be partnerio V. Uspaskicho. O jis šiomis dienomis prabilo lyg prezidentė – esą Vyriausybė ir premjeras nieko nedirba, o laikas, kai reikės pasiaiškinti rinkėjams, nenumaldomai artėja.

Kitaip sakant, viskas taip blogai, kad V. Uspaskichas nusivylęs ne tik šia Vyriausybe, bet ir politika apskritai.

„Darbiečių” vedlio susierzinimo priežasčių gali būti daug – ir teisme besisukanti byla, ir nesibaigiantys ginčai su socialdemokratais dėl viceministrų, ir noras vėl priminti A. Butkevičiui, nuo ko jis priklausomas.

Tikėtina, kad šis priepuolis V. Uspaskichui greitai praeis.

Bet neatmestina, jog atsiras naujų pavyduolių, norinčių kišti koją tautos mylimam premjerui. Tad kada dirbti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.