Kardinolas A. J. Bačkis ketina pasitraukti į vienuolyną

Penktadienį premjeras Algirdas Butkevičius atvyko į Vilniaus kuriją atsisveikinti su iš arkivyskupo pareigų pasitraukusiu kardinolu Audriu Juozu Bačkiu, ir pasveikinti šias pareigas perėmusį vyskupą Gintarą Grušą. Kardinolas sakė ketinantis atsidėti vien sielovadai, bendrauti su Viešpačiu pasitraukęs į Vilniaus Kalvarijų vienuolyną.

Kardinolas A. J. Bačkis visą savo laiką skirs sielovadai.<br>D. Umbrasas.
Kardinolas A. J. Bačkis visą savo laiką skirs sielovadai.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Apr 12, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:51 AM

Premjeras A. Butkevičius apgailestavo, kad negalės dalyvauti balandžio 23 dieną vyksiančioje G. Grušo įšventinimo ceremonijoje – tą dieną jis išvyksta į Briuselį, todėl su bažnyčios hierarchais susitiko šį penktadienį.

A. Butkevičius, kardinolas A. J. Bačkis ir arkivyskupas G. Grušas po pokalbio už uždarų durų teigė, jog tai buvo mandagumo vizitas, valstybės ir Bažnyčios santykių problemos nebuvo aptarinėjamos.

Žurnalistų paklaustas, ar pritartų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) siūlymui uždrausti abortus, premjeras A. Butkevičius atsakė: „Vien įstatymais šios problemos neišspręsime“.

Arkivyskupas G. Grušas sakė, jog Bažnyčios pozicija abortų atžvilgiu vienareikšmiška: abortas laikomas sunkia nuodėme, gyvybės sunaikinimu.

Naujasis Vilniaus arkivyskupas sakė jau seniai mezgantis dialogą su pasaulietine valdžia, tad bendrauti su Vyriausybe jam neturėtų būti sudėtinga. G. Grušas norėtų, jog valstybė daugiau prisidėtų prie istoriniam kultūros paveldui priskirtų bažnyčių išlaikymo.

„Turistai vaikšto po senamiestį, važinėja po miestelius, norėdami pasigrožėti senomis bažnyčiomis. Bet lėšų joms išlaikyti, restauruoti labai trūksta“, - apgailestavo arkivyskupas.

A. Butkevičius portalui lrytas.lt tvirtino lankantis bažnyčią.

„Aš viešai sakiau, kad esu tikintis žmogus, užaugau katalikiškoje aplinkoje,“ - teigė premjeras socialdemokratas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.