V. Landsbergis nori permainų konservatorių partijos vadovybėje (papildyta)

Į Tėvynės sąjungos - Lietuvos

Su Kauno konservatoriais susitiko V. Landsbergis.<br>N. Povilaitis
Su Kauno konservatoriais susitiko V. Landsbergis.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 13, 2013, 10:10 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:26 AM

Maždaug 800 susirinkusių žmonių renginį pradėjo sugiedodami valstybės himną - Tautišką giesmę.

„Noriu kai ką pasakyti ir būti išgirstu. Manau, kad Lietuvoje reikia permainų. Dvasinių permainų. Taip pat permainos nepakenktų ir mūsų partijai. Gali būti, jog suvažiavimo metu bus papildyti bei pataisyti įstatai ir įgyvendinta tai, ką seniai buvo svarstę – vadovų rotacija“, - prieš renginį žurnalistams sakė V. Landsbergis.  Vėl vadovauti partijai siekiantis konservatorių garbės pirmininkas tikino, jog aukščiausių partijos vadovų lygmenyje bei skyriuose įvedus vadovų rotaciją, nebeliktų „amžinai sėdinčių ir niekada nesikeičiančių“. „Dabar, kai partijos viduje vyksta demokratiniai rinkimai, tai tartum proga patikrinti, gal ir dabar ši rotacija įvyks ateinantiems dvejiems metams“, - sakė V. Landsbergis. Į partijos pirmininko postą kandidatuojantis V. Landsbergis tikino nebijantis galimo susiskaldymo Tėvynės sąjungos viduje. „Jeigu vyksta periodiška, tvarkinga rotacija tai ką, kiekvieną kartą kita partija pasidaro? Mes su A. Kubiliumi, su L. Andrikiene ir su V. Stundžiu ne taip seniai, bet esame visiškai kartu. Ir tai nėra keturios partijos“, - svarstė europarlamentaras. Žurnalistams paklausus, ar garbus amžius netaps kliūtimi laimėjus rinkimus užimti partijos lyderio postą, V. Landsbergis nepraleido progos pakritikuoti apolitišką ir niekuo nesidominčią jaunimo dalį ir pabrėžti savo patirtį. Dešiniųjų patriarchas savo pasisakymu regis vėl priminė šūkį „Geriau patyręs“, kuris, deja, nepadėjo 1997 metais vykusiuose prezidento rinkimuose įveikti Valdo Adamkaus. „Amžius nėra tai, kas parašyta pade. Deja, tenka Lietuvoje matyti visiškai jaunų žmonių, o tuo pačiu metu – labai senų. Susmegusių, niekuo nesidominčių, viskuo nesivylusių. Tai kur čia tas amžius? Pastatykite tokį jauną – katastrofa bus“, - svarstė V. Landsbergis. 

Balandį vyksiančiuose Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko rinkimuose V. Landsbergis varžysis su dabartiniu partijos lyderiu Andriumi Kubiliumi. Rinkimuose taip pat dalyvaus Seimo narys Valentinas Stundys ir europarlamentarė Laima Andrikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.