Išleistas iš Lietuvos kalėjimo Didžiojoje Britanijoje prievartautojas vėl išžagino moterį

Už išžaginimą Lietuvoje nuteistas 36-erių Gintas Burinskas išėjęs iš kalėjimo po mėnesio Didžiojoje Britanijoje išniekino dar vieną moterį, praneša dailymail.co.uk.

Paleistas iš kalėjimo Lietuvoje, G. Burinskas po mėnesio buvimo Didžiojoje Britanijoje išprievartavo moterį.<br>Didžiosios Britanijos policijos nuotrauka
Paleistas iš kalėjimo Lietuvoje, G. Burinskas po mėnesio buvimo Didžiojoje Britanijoje išprievartavo moterį.<br>Didžiosios Britanijos policijos nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2013, 4:01 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:48 AM

Jis už prievartavimą ir narkotikų laikymą kalėjime praleido dešimt metų. Tebuvo praėję trys mėnesiai po to, kai jis išėjo į laisvę.

Vyras moterį užpuolė vidurio Anglijos mieste, Nortamptone, tiesiog gatvėje.

Jis taip smarkiai smaugė 31-metų moterį, jog ji prarado sąmonę dar prieš ją nutempiant į netoliese esančius krūmus. Ten G. Burinskas ją išprievartavo.

Pasipiktinimą sukėlė žinia, kad vyras iš kalėjimo galėjo būti paleistas lygtinai tik po šiek tiek daugiau nei trejų metų.

Politikai ir socialinės tarnybos klausė, kodėl apskritai G. Burinskas buvo įleistas į šalį.

Nortamptono politikai paragino teismą persvarstyti bausmę, skirtą prievartautojui. Jisbuvo nuteistas 7 metams laisvės atėmimo. Vienas politikų sakė: „Kaip bausmės ilgis už antrą identišką nusikaltimą gali būti trumpesnis nei už pirmą. Vyras akivaizdžiai patologiškai pavojingas.“

G. Burinskas gėrė sidrą Nortamptono centre, kai pastebėjo netoliese einančią moterį.

Moteris vengė akių kontakto ir bandė pasitraukti, tačiau jis priėjo prie jos iš nugaros, sugriebė ją už gerklės ir pradėjo smaugti.

Užpultoji bandė pabėgti, bet prievartautojas buvo per stiprus. Ji šaukė padėti, bet niekas jos neišgirdo. G. Burinskas tada smaugė ją, kol ji prarado sąmonę ir nutempė į krūmus netoliese.

Kai ji pabudo, lietuvis trenkė jai į veidą ir vėl bandė uždusinti pildamas sidrą ant veido. Tada moterį išprievartavo.

Po incidento G. Burinskas pabėgo. Kraujais paplūdusi moteris pasiekė artimiausią viešbutį ir pranešė, kas įvyko. Pareigūnai pradėjo paiešką ir netrukus suėmė G. Burinską.

Parengė Sigita Purytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.