Katedros aikštėje - lauko kavinės ir pramogos

Kitais metais Kaziuko mugė vyks ir Katedros aikštėje. Tai pažadėjo sostinės meras Artūras Zuokas, prieš kelias dienas pranešęs, kad ši aikštė jau priklauso savivaldybei.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Lietuvos rytas")

2013-04-14 14:10, atnaujinta 2018-03-08 07:56

A. Zuokas pakvietė vilniečius siūlyti, ką jie norėtų matyti Katedros aikštėje. Savivaldybė jau sulaukė poros dešimčių pasiūlymų.

„Nematau nieko bloga, jei Katedros aikštėje bus kelios kavinės. Aišku, prie pat Arkikatedros gal jų nereikėtų, bet arčiau Šventaragio gatvės, Gedimino paminklo – kodėl gi ne?

Beje, Vakarų Europos miestuose pilna kavinių prie pat maldos namų ir niekas dėl to nekelia problemų”, – savivaldybės tinklalapyje rašė Jurgita.

Jai pritarė ir Monika: „Kad nepiktintume tikinčiųjų, kavinės Katedros aikštėje galėtų veikti, tarkim, iki 21 valandos. Manau, kad tai nieko neužrūstintų.”

Povilui Adžgauskui svarbiausia, kad į Katedros aikštę grįžtų fejerverkai.

Jo nuomone, aplinkiniams pastatams nenutiktų nieko bloga, jei kartą per metus pašaudytų. Nuo Šventaragio gatvės grindiniu riedančių mašinų jie kenčia labiau.

Severija taip pat prisiminė Kalėdų šventes: „Katedros aikštė – puiki vieta Kalėdų miesteliui įkurti. O pasilinksminę žmonės galėtų ir į Arkikatedrą užsukti.”

Kitų vilniečių siūlymu Katedros aikštėje galėtų vykti ne tik koncertai. Ši vieta puikiai tiktų ir atrakcionams.

Iki šiol triukšmingi renginiai aplenkdavo Katedros aikštę. Mat ji priklausė Pilių direkcijai ir paprotine teise – Arkikatedrai.

Prieš mėnesį savivaldybė sutvarkė dokumentus ir perėmė Katedros aikštę į savo balansą.

Anot A. Zuoko, aikštės šeimininkai nuo šiol – vilniečiai. Meras žadėjo, kad jau kitais metais Kaziuko mugė vyks ir Katedros aikštėje bei jos prieigose, nors anksčiau šią erdvę aplenkdavo.

„Bažnyčios vadovai reagavo normaliai. Turime gerus dalykinius santykius”, – patikino sostinės meras.

Jis kelis kartus pakartojo, kad gerbia geros kaimynystės principą, taip leisdamas suprasti, jog gali būti atsižvelgta ir į Bažnyčios hierarchų nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.