Premjeras „Gazprom“ pasiūlymus komentavo jų nematęs?

LRT televizijos laidą „Savaitę“ pasiekė slapto dvišalio memorandumo projektas, kurį „Gazprom“ siūlo pasirašyti Lietuvos Vyriausybei. Juo, mainais į pigesnes dujas, Lietuva spaudžiama daryti nemažas nuolaidas. Ar A. Butkevičius nieko nenutyli, kategoriškai tikindamas jo negavęs?

Ar A. Butkevičius nieko nenutyli, kategoriškai tikindamas negavęs slapto memorandumo projektas?<br>D. Umbrasas
Ar A. Butkevičius nieko nenutyli, kategoriškai tikindamas negavęs slapto memorandumo projektas?<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2013, 11:23 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:27 AM

Po susitikimo su Rusijos Premjeru Dmitrijumi Medvedevu Lietuvos Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius pranešė, kad Rusija nebesipriešina Trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimui ir mano, kad reforma yra Lietuvos vidaus reikalas. LRT televizijos laida „Savaitė“ kelia klausimą, ar A. Butkevičius nieko nenutylėjo?

Mat šią savaitę paaiškėjo, jog „Gazprom“ vis dėlto spaudžia Lietuvą daryti nemažas nuolaidas, kad mainais iš jo gautų pigesnių dujų. „Savaitę“ netgi pasiekė slapto dvišalio memorandumo projektas, kurį „Gazprom“ siūlo pasirašyti Lietuvos Vyriausybei.

Algirdas Butkevičius kategoriškai tikina jokio memorandumo nėra gavęs ir nieko nežinąs apie jo egzistavimą. Nuslėpusius nuo jo dokumentą žada netgi nubausti. Abejonių kelia tai, kad į klausimą, ko mainais už mažesnę dujų kainą gali prašyti „Gazprom“, Premjeras mūsų laidai praėjusį sekmadienį vardijo memorandume išrašytus punktus.

LRT televizijos laidos „Savaitė“ šaltinių duomenimis, šis dokumentas balandžio 8-ąją išsiųstas prezidentei, premjerui ir užsienio reikalų ministrui. Tačiau premjeras ginasi jo akyse nematęs.

„Šio dokumento tikrai nesu matęs. Aš manau, jo niekur nėra, o jeigu yra ir kažkas tai nuslėpė, už tai turės labai griežtai atsakyti“, – tikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Skaitė ar ne, žino tik pats premjeras. Atidžiau stebint jo viešus pasisakymus, jie iš tiesų labai dažnai sutampa su Memorandume pateiktais reikalavimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.