Mirusio kūdikio tėvą pribloškė medikų išvada

Komisijos išvados buvo pateiktos mirusio kūdikio tėvams.

E. Drėzo manymu, dalis įstaigos vadovų ne tik neturi kompetencijos dirbti, bet ir yra visiškai nužmogėję.
E. Drėzo manymu, dalis įstaigos vadovų ne tik neturi kompetencijos dirbti, bet ir yra visiškai nužmogėję.
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 15, 2013, 7:44 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:18 AM

Tai pirmadienį pristatydama komisijos tyrimo išvadas sakė Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.

Jos teigimu, tikrosios mirties priežasties ligoninės komisijai nustatyti nepavyko.

„Komisija tyrė ligoninės žinioje esančius dokumentus, teismo medicinos ekspertų išvadas, bet jomis neapsiribojo, tyrimą atliko pagal savo galimybes. Nagrinėtos visos galimos mažylio mirties priežasties, tačiau vienareikšmiško atsakymo komisija, turėdama duomenis, pateikti negali. Visuomenei buvo plačiai pateiktos žinios apie ūmią intoksikaciją kalio chlorido tirpalu.

Komisija, išnagrinėjusi medžiagą, faktų apie šią mirties priežastį neturi. Kadangi mirties priežastis iki galo lieka neaiški, mes kreipėmės į vadovą ir rekomenduojame jam inicijuoti mažylio mirties atvejo svarstymą pasitelkus daugiau specialistų“, - žurnalistams sakė R. Banevičienė.

BNS rašo, kad pernai balandį ligoninėje staiga mirus kūdikiui, teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jo mirties priežastis buvo ūmi intraveninė intoksikacija kalio chlorido tirpalu - įtariama, kad jį slaugė suleido vietoj paskirto gliukozės tirpalo.

„Mes nekvestionuojame specialistų išvadų, bet jas nagrinėjame taip pat ir manome, kad jos padarytos neįvertinus aplinkybių visumos, kad jose yra prieštaravimų medicininiams dokumentams, kuriuos turi ligoninė“, - teigė R. Banevičienė.

Komisijos išvados buvo pateiktos mirusio kūdikio tėvams.

Kūdikio tėvas - šokiruotas

„Iš tiesų esu šokiruotas, kad po metų laiko ligoninės vadovai pateikia kažkokias išvadas. Tai vertinu tik, kaip ligoninės nuomonę, nes manau, kad teisiškai galioja tiktai teismo ekspertų išvados. Bet jei į tą jų nuomonę atsižvelgsime, matysime, kad nebesusigaudo ligoninės dokumentuose.

Iš pradžių jie viešai pareiškė, kad mirties priežastis gali paaiškėti atlikus išsamų medicinos ekspertizės tyrimą, o po metų laiko jie sugalvojo padaryti kažkokias išvadas, kurios teisiškai yra niekinės“, - stebėjosi mirusio kūdikio tėvas Egidijus. Drėzas.

Pasak tėvo, nors jis ir nespėjo išnagrinėti visų ligoninės pateiktų dokumentų, įtarimų kelia ligoninės pateikiama itin reta liga, kuri galėjo tapti kūdikio mirties priežastimi. E. Drėzas taip iki šiol nieko negirdėjo apie ligoninės administracijos dabar minimą ligą.

„Manau, kad visa ši situacija tik parodo betvarkę ligoninėje. Kad ligoninės administracija nesugeba susitvarkyti, nei su pasenusiais medikamentais, ką nustatė akreditavimo tarnyba, nei sugeba susigaudyti savo pačių dokumentuose“, - sakė E. Drėzas.

Mirusio vaiko tėvas prasitarė, kad į daugumą iš ligoninės siunčiamų laiškų jis nebekreipia dėmesio. Vyro manymu, dalis įstaigos vadovų ne tik neturi kompetencijos dirbti, bet ir yra visiškai nužmogėję.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.