Biržų darbštuolius išgelbėjo gamta

Užsitęsusi žiema Biržų valdžią išgelbėjo nuo galvosopio – jai nereikės slėptis po pernykščiais lapais. Valdininkai ramia širdimi galės sėsti į autobusą ir keliauti į Latviją stiprinti tautų draugystės.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 16, 2013, 7:53 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:47 AM

Grėsmė namuose apsijuokti biržiečiams buvo iškilusi tada, kai jų išvykos pas kaimynus į Jekabpilį laikas sutapo su švarinimosi akcija „Darom”. Bet gamtininkai ir meteorologai įtikino dar kelias savaites palaukti.

O būtų atrodę labai nekaip, jeigu biržiečiai tvarkyti Latvijos būtų išmovę neiškuopę savų pašalių.

Ką, pavyzdžiui, sakytų Petraičiai, jei kaimynai Jonaičiai, užuot pavasarį tvarkę savo namų pašalius, pultų čiustyti jų kiemo? Vyresnysis Petraitis geriausiu atveju pirštu prie smilkinio pasukiotų. O gal paėmęs šluotą grūstų nekviestus svečius iš kiemo.

Bet Biržų valdžia nesibaimina, kad kaimynai latviai taip pasielgs. Mat jų sumanymas pridengtas gražia brolybės idėja.

Biržiečiai kaimynės Latvijos tvarkyti važiuos net darbo pirštines pasičiupę, darbo drabužiais apsivilkę, guminiais batais avėdami.

Nors Biržų valdininkams tarptautinė talka pirmoji, Jekabpilio pamiškėse jie šiukšlių nerankios. Lietuviai imsis daug svarbesnio darbo – „braliukams” padės tiesti sveikatos taką.

Latviai įvertino tokį biržiečių sprendimą, todėl po valandos kitos darbo talkininkų lauks koncertas ir užkandžiai. Juk kaimynai, užuot po žiemos krutėję savame kieme, tautų draugystę stiprins!

Žinoma, kaip prisipažino patys latviai, taką per Jekabpilio parką jie ir patys galėtų nusitiesti, bet tada šis objektas būtų ne tarptautinės, o vietos reikšmės.

O vakarop grįždami namo įraudę Biržų valdininkai galės pro autobuso langus pasidairyti, ką reikės nuveikti per artėjančią akciją „Darom”.

Tiesa, jie patys bus jau atlikę kur kas kilnesnę misiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.