Velionio D. Kedžio tėvai negalės matytis su anūke

Raseinių rajono apylinkės teismas atmetė Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių prašymą nustatyti jų bendravimo su anūke tvarką. Manoma, jog šį sprendimą teismas priėmė įvertinęs psichologų pateiktas išvadas bei susipažinęs su neviešinama ikiteisminio tyrimo medžiaga, mergaitės apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją protokolais. Mažametė esą užsiminusi apie patirtus ne pačius maloniausius išgyvenimus Kedžių namuose.

Velionio D. Kedžio tėvai - Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai pralaimėjo teismą, jiems neleista matytis su anūke.<br>R. Neverbickas
Velionio D. Kedžio tėvai - Laimutė ir Vytautas Andrius Kedžiai pralaimėjo teismą, jiems neleista matytis su anūke.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-04-16 13:21, atnaujinta 2018-03-08 05:16

Antradienį Raseinių rajono apylinkės teismas paskelbė atmetantis velionio Drąsiaus Kedžio tėvų Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių ieškinį dėl bendravimo su anūke tvarkos nustatymo.

Kedžiai savo anūkės nematė nuo pernai metų gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas Kėdainių rajono teismo sprendimas ir mergaitė išvaduota iš jos globėjos N. Venckienės namų.

Garliavos gyventojų ieškinį nagrinėjęs teismas atsižvelgė ir į pačios mažametės išreikštą valią, kad ji nenori matytis su seneliais. Taip pat buvo pateiktos psichologų išvados, o galiausiai teismas vertino ir neviešinamą ikiteisminio tyrimo medžiagą – mergaitės apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją fragmentus, kuriuose ji pasakojo ką teko patirti Kedžių namuose.

Lrytas.lt žiniomis, apklausos protokoluose atsispindi ir tai, kaip suaugusieji mažametę esą nuteikinėjo prieš jos mamą L. Stankūnaitę, užfiksuota detalių, dėl kurių ateityje galbūt bus pradėti nauji ikiteisminiai tyrimai.

L. Stankūnaitė lrytas.lt žurnalistui teigė, jog būtų neprieštaravusi, kad jos mažametė dukra bendrautų su seneliais, tačiau tam esą kelią užkirto patys Kedžiai.

„Jeigu iš jų pusės būtų mažiau arogancijos ir daugiau žmogiškumo, manau viskas būtų kitaip“, - sakė L. Stankūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.