Klaipėdos valdžia gatvių duobių ženklais žymėti nežada

Po žiemos uostamiesčio gatvės vietomis virto kliūčių ruožais. Sutrūkinėjusi asfalto danga ir atsivėrusios gilios duobės vairuotojus verčia keiksnoti apsnūdusią miesto valdžią. Ši suskubo pranešti, kad Klaipėdos gatvės jau remontuojamos ir ragina neprarasti budrumo.

Po žiemos atsivėrusios duobės tampa tikrais spąstais vairuotojams.<br>E. Petkutė
Po žiemos atsivėrusios duobės tampa tikrais spąstais vairuotojams.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-04-17 13:46, atnaujinta 2018-03-08 03:42

Duobėms lopyti šiemet skirta tiek pat lėšų, kaip ir pernai – 1,6 mln. litų. Remonto pagaliau sulauks ir duobių išvarpyta Taikos prospekto dalis, vedanti Tarptautinės jūrų perkėlos link. Žadama sutvarkyti ir pajūrio aikšteles, į paplūdimį vedančius takus.

Šiųmečiai gatvių remonto darbai pradėti pietinėje miesto dalyje, Garažų ir Naikupės gatvėse. Čia nuo praėjusio rudens tvarkoma kelio danga. Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, artimiausiu metu bus lopomos duobės visose pagrindinėse gatvėse, taip pat bus remontuojama Šilutės plento-Baltijos prospekto žiedinė sankryža, įvažiavimas į Kruizinių laivų terminalą.

Remonto pagaliau sulauks ir prasčiausia Taikos prospekto dalis – ruožas nuo Jūrininkų prospekto, vedantis Tarptautinės jūrų perkėlos link.

Iki vasaros sezono pradžios taip pat ketinama sutvarkyti pajūryje esančias Pamario, Šlaito, Turistų gatves, paplūdimių aikšteles bei takus, vedančius į paplūdimį.

Prasčiausia situacija, pasak I. Šakalienės, kiemuose. Čia duobių daugiausiai. „Dabar registruojame paraiškas. Lėšų poreikis kiemams ir įvažiavimams į juos tvarkyti, labai didelis. Stengsimės suremontuoti ten, kur padėtis blogiausia“, - teigė valdininkė.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra gavusi ir pretenzijų iš vairuotojų, kuriems dėl atsivėrusių duobių gatvėse teko remontuoti savo automobilį. Valdininkai teisinasi negalį prie kiekvienos duobės pastatyti po įspėjamąjį ženklą, nes tai brangiai kainuotų. Šias lėšas esą protingiau būtų panaudoti duobėms lopyti. Vairuotojams patariama pasirinkti saugų greitį ir būti itin atidiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.