Po D. Grybauskaitės skrydžio su „Wizz Air“ premjeras prakalbo apie vyriausybinį lėktuvą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė į buvusios Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Margaret Thatcher laidotuves Londone išskrido su pigių skrydžių aviakompanija „Wizz Air“.

Prezidentė savo nuotrauką iš lėktuvo paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.
Prezidentė savo nuotrauką iš lėktuvo paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:38 AM

Reaguodamas į tai, premjeras Algirdas Butkevičius prakalbo apie galimybę aukštiems valdžios pareigūnams turėti savo lėktuvą. 

Nuotrauką iš "Wizz Air" kompanijos lėktuvo prezidentė paskelbė socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje. Su tradicinėmis kompanijomis į Londoną iš Vilniaus galima skristi tik su persėdimu.

Prezidentė pigių skrydžių bendrovės “Wizzair“ paslaugas kelionei į Londoną pasirinko dėl paprastumo, pigumo ir greitumo, teigia šalies vadovės spaudos tarnyba.

Tiesioginis reisinis skrydis į Londoną pirmyn ir atgal kainavo 3 tūkst. litų, tokia kelionė karinių oro pajėgų lėktuvu kainuoja 50 tūkst. litų, užsakomuoju reisiniu lėktuvu - mažiausiai 150 tūkst. litų, BNS pranešė spaudos tarnyba.

„Prezidentė pasirinko paprasčiausią, pigiausią ir greičiausią būdą pasiekti Londoną“, - teigiama komentare.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį pareiškė, jog valstybė turėtų svarstyti galimybę išsinuomoti lėktuvą, kuriuo esant reikalui galėtų naudotis ne tik šalies vadovė, bet ir Vyriausybės nariai.

Galimybę turėti tarnybinį lėktuvą šalies vadovui garantuoja įstatymai. Devynių vietų lėktuvą turėjo tik prezidentas Algirdas Brazauskas. Dvidešimt vienerių metų senumo "Jetstar" 1994 m. buvo pirktas už 10 mln. litų. Lėktuvo naudojimas buvo per brangus, todėl 2000 metais jis buvo pardotas už daug mažesnę kainą. 

Nuo to laiko šalies vadovai skraido reisiniais lėktuvais arba kariniu "Spartan". Ypatingais atvejais lėktuvas nuomojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.