Už A. Kubiliaus darbą Vyriausybėje teko atsiskaityti A. Butkevičiui

Ketvirtadienį Seime premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius, pateikdamas praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą, daugiausiai kalbėjo ne apie buvusius, o ateities darbus, tačiau nevengė kritikos savo pirmtakams.

Premjeras Algirdas Butkevičius, pristatydamas praėjusių metų Vyriausybės darbus, nevengė kritikuoti buvusios valdžios.<br>R. Danisevičius
Premjeras Algirdas Butkevičius, pristatydamas praėjusių metų Vyriausybės darbus, nevengė kritikuoti buvusios valdžios.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-04-18 23:45, atnaujinta 2018-03-08 01:13

Kadangi kairiųjų Vyriausybė dirbti pradėjo tik praėjusių metų gruodį, A. Butkevičiui šiemet daugiausiai dėmesio teko skirti apžvelgiant A. Kubiliaus vadovauto ministrų kabineto darbus.

Beje, Seimo salėje tuo metu A. Kubiliaus nebuvo.

Kalbėdamas apie veiklos prioritetus A. Butkevičius prisiminė ir jam skaudžias opozicijos pašaipas, kad naujoji Vyriausybė imituoja darbą kurdama darbo grupes. Socialdemokratų lyderis tvirtino, kad konservatoriai sudarė dvigubai daugiau darbo grupių, nei jo vadovaujamas ministrų kabinetas.

„Juokiasi puodas, kad katilas juodas“, – savo kalbą patarle užbaigė A. Butkevičius.

Jis teigė, kad valdžiai svarbiausia atstatyti žmonių pasitikėjimą valstybe, mažinti šešėlinę ekonomiką, didinti gyventojų pajamas, kad žmonės neemigruotų iš Lietuvos, skatinti daugiabučių renovaciją.

„Nuo kitų metų ruošiamės padidinti atlyginimus ir kultūros darbuotojams, ir kitose srityse dirbantiems darbuotojams, pirmiausia atkreipiant dėmesį į biudžetiniame sektoriuje dirbančius žmones, kurie gauna tikrai gana mažus atlyginimus arba truputį didesnius nei minimali mėnesio alga“, – žadėjo premjeras.

Visgi A. Butkevičius pripažino, kad pagrindiniai šalies ekonomikos rodikliai pernai gerėjo: pasiektas 3,6 proc. bendrojo vidaus produkto augimas, registruoto nedarbo lygis sumažėjo iki 11,7 proc., augo vidutinis darbo užmokestis.

„Tačiau tai tik pavieniai rodikliai, kurie neatspindi realios kiekvieno šalies piliečio padėties Be pozityvios statistikos, metinė infliacija siekė 2,8 procento, dėl to žmonės negalėjo pajusti realaus gyvenimo kokybės pagerėjimo“, – teigiama ataskaitoje.

„Nepaisant gerų ekonomikos atsigavimo ženklų, socialinė atskirtis, skurdas ir ryškios takoskyros tarp skirtingų socialinių grupių išlieka rimta problema. Susiduriame su didele socialine neteisybe, pagal pajamų pasiskirstymo koeficientą, rodantį namų ūkių pajamų netolygumus, naujausiais duomenimis, patenkame į ES valstybių narių dešimtuką“, – rašoma dokumente.

Jame primenama, kad šiemet prognozuojamas nemažas Lietuvos BVP augimas – 3 procentai.

Pagal Seimo statutą, kiekvienais metais iki kovo 31 dienos Vyriausybė privalo pateikti savo metinę veiklos ataskaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.