Atsisveikinimas su V. Šapranausku vyks Vilniaus mažajame teatre, laidotuvės - sekmadienį (atnaujinta)

Atsisveikinimas su Vytautu Šapranausku prasidės šeštadienį. Populiarus aktorius ir laidų vedėjas, kurio kūnas jo bute rastas ketvirtadienį, bus pašarvotas Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

V. Šapranausko mirtis sukrėtė Lietuvą.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
V. Šapranausko mirtis sukrėtė Lietuvą.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė, Tautvydas Mikalajūnas

Apr 19, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:20 AM

Kaip portalui lrytas.lt patvirtino Vilniaus mažojo teatro vadovė Greta Cholina, atsisveikinimas vyks šeštadienį ir sekmadienį. Šeštadienį visi norintieji atiduoti pagarbą V. Šapranauskui į teatro patalpas bus įleidžiami nuo 15 val. iki 22 val. vakaro, o sekmadienį nuo 9 val. ryto iki 15 val. popiet.

V. Šapranausko kūnas bus kremuojamas. Urna iš Vilniaus mažojo teatro bus išnešama 15 val. Garsus šalies aktorius bus laidojamas sekmadienį Antakalnio kapinėse. Amžinojo poilsio aktorius atguls Menininkų kalnelyje. Aktorius po kelių dienų paieškų ketvirtadienį rastas negyvas savo buto vonioje sostinės Simono Konarskio gatvėje. Kaip jau rašė portalas lrytas.lt, mirusį aktorių rado jo sūnus Gytis.

Aktoriaus artimieji velionį prašo pagerbti atnešus jam gėlės žiedą.

***

Vilniaus mažojo teatro istorija neatsiejama nuo V. Šapranausko, teatro aktoriumi tapusio 1990-aisiais, vaidmenų. 2008 metų balandį, V. Šapranauskui sutinkant 50-metį, jį sveikino teatro kritikė Daiva Šabasevičienė. Sveikinimas patalpintas teatro internetinėje svetainėje:

„Yra aktoriai, su kuriais susitinki tik spektakliuose ar lietuviškuose filmuose, yra aktoriai, kuriuos pamiršti vos juos pamatęs. Tačiau yra aktoriai, kurių nuolat pasiilgsti, kurie „yra“, net jeigu jų nėra, jeigu jie ir nešmėžuoja tavo pasaulyje. Toks yra Vytautas Šapranauskas.

Nesu TV (jokių) gerbėja, todėl su šiuo aktoriumi šiandien tenka susitikti itin retai. Jo aktorinis „šmėžavimas“ daugiau vyksta galvoje – praeityje, nei realybėj. Šiandien Vytautą Šapranauską įmanoma susitikti Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklyje – Antono Čechovo „Trys seserys“, kurį 2005 metais pastatė Rimas Tuminas. Pakaitomis su Arūnu Sakalausku V. Šapranauskas atlieka Veršinino vaidmenį.

V. Šapranauskas visuose vaidintuose ir tebevaidinamuose spektakliuose nuo pat pirmų minučių sunaikina bet kokius šapranauskiškus stereotipus. Kartkartėmis atsirandantys pašmaikštavimai – bendros koncepcijos reikalas. Plačiai naudodamas gestikuliaciją, mimiką, tik jam vienam būdingą akyčių vartymą, jis, žinoma, nepakartojamas. Visas partijas jis atlieka taip subtiliai, kad visiškai neiškrenta iš kuriamų spektaklių partitūros.

V. Šapranausko vaidmenys visada paryškina ir partnerių vaidybą, šalia jo kolegos tarsi įgyja daugiau gyvybės – retsykiais žiūrovams leidę ir prisnūsti, jie taip įsibėgėja, kad įgauna sunkiai įvardijamos partnerystės virtuoziškumo.

Neužmirštamas milijonieriaus receptas, pasakytas viename Šapro šou: „Reikia keturis tūkstančius metų dirbti Mažojo teatro budinčiu ir nieko nevalgyti“. Juo nepatikėti negali.

Ilgiausių metų, Vytautai!"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.