D. Grybauskaitė dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose žada apsispręsti kitų metų pradžioje

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2014 metų vasarą.

Prezidentės teigimu, bendruomenės gali teikti daug paslaugų, kurios ypač kaime tampa vis sunkiau prieinamos.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Prezidentės teigimu, bendruomenės gali teikti daug paslaugų, kurios ypač kaime tampa vis sunkiau prieinamos.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2013, 5:57 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:26 AM

„Kaip minėjau jau daug kartų, kad šį sprendimą darysiu tiktai tuomet, kai bus jau kitų metų pradžia, tai yra, prieš pat prasidedant rinkimų kampanijai“, - penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2014 metų vasarą.

Bendruomenės yra veiksmingos ir joms reikia padėti

Žmonių noras burtis į bendruomenes rodo, kad jos reikalingos ir veiksmingos, todėl būtina joms padėti finansiškai. Tai sakė prezidentė D. Grybauskaitė, penktadienį Kaišiadorių rajone susitikusi su miestų ir kaimų bendruomenių atstovais.

„Bendruomenių turime jau beveik du tūkstančius, per pastaruosius penkerius metus jų padvigubėjo. Tai rodo, kad žmonės nori burtis, kad jos veiksmingos ir tai, kad valdžia pradėjo šiek tiek protingiau elgtis ir davė tam tikrą finansavimą, turiu galvoje žemės ūkio programą „Leader“ iš europinių pinigų. Labai tikiuosi, kad Socialinės apsaugos ir darbo, Žemės ūkio ministerijų fonduose išliks galimybė finansuoti bendruomenių veiklą“, - penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, bendruomenės gali teikti daug paslaugų, kurios ypač kaime tampa vis sunkiau prieinamos.

„Atsiranda ir poreikis, ir galimybė, kad bendruomenės galėtų teikti ir socialines paslaugas, pavyzdžiui, vaikų priežiūros dienos centrai, darželių kažkoks ekvivalentas regionuose, neįgaliųjų priežiūra, pagalba vyresnio amžiaus žmonėms, net pašto paslaugos. Visa tai kartu ateina su poreikiu - žmonės patys nori, žmonės gali ir gali padaryti pigiau, ypač kaime“, - tvirtino valstybės vadovė.

D. Grybauskaitė svarstė, kad reikėtų taisyti Viešųjų pirkimų, Vietos savivaldos įstatymus palengvinant bendruomenių veiklą, suteikiant daugiau galių seniūnams.

Prezidentė Kaišiadorių rajone Kalvių bendruomenės namuose susitiko su miesto ir kaimo bendruomenių atstovais. Per susitikimą aptartos bendruomenių iniciatyvos, jų įtaka valstybės gyvenimui ir galimybės realiai įsitraukti į savivaldos reikalų tvarkymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.