Pigiai skraido ir D. Grybauskaitė, ir Europos karaliai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad pigių skrydžių bendrovių paslaugomis naudojasi ne tik ji, bet ir Ispanijos bei Danijos monarchai. Ji skeptiškai vertina premjero Algirdo Butkevičius siūlymą pirkti valstybinį lėktuvą šalies vadovams.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Londoną šią savaitę skrido su „Wizz Air“ kompanijos lėktuvu.<br>Prezidentūros nuotrauka
Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Londoną šią savaitę skrido su „Wizz Air“ kompanijos lėktuvu.<br>Prezidentūros nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas, Martynas Čerkauskas

Apr 19, 2013, 5:17 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:32 AM

Taip D. Grybauskaitė reagavo į kai kurių komentatorių kritiką, esą šią savaitę skrisdama į buvusios britų ministrės pirmininkės Margaret Thatcher laidotuves Londone pigių skrydžių kompanijos „Wizz Air“ lėktuvu, ji darė gėdą Lietuvai.

„Visada bet kuris, bet kurios europinės šalies politikas atsižvelgia į kainą, patogumą ir greitį, kai reikia pasiekti vieną ar kitą tašką. Galėčiau duoti keletą pavyzdžių: Ispanijos karalius, Danijos karališkoji šeima, Skandinavijos premjerai skraido tokiomis avialinijomis ir, manau, kad lietuviškas plikbajoriškas požiūris į pinigų švaistymą, kurių neturime ir skolinamės, ir juos uždirba visi Lietuvos žmonės, tikrai neturėtų dominuoti“, - penktadienį sakė D. Grybauskaitė.

Paklausta, kaip ji vertina premjero A. Butkevičiaus nuomonę, kad šaliai reikėtų svarstyti galimybę išsinuomoti valdžios atstovams skirtą lėktuvą, D. Grybauskaitė leido suprasti, kad toks elgesys prilygtų pinigų švaistymui.

„Jeigu aš sugebėjau nuskristi į Londoną su penkių žmonių delegacija už 3 tūkst. litų, tai nuosavu lėktuvu ši kaina būtų 20-30 kartų didesnė“, - skaičiavo šalies vadovė.

 Nuotrauką iš „Wizz Air“ kompanijos lėktuvo prezidentė paskelbė socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje. Su tradicinėmis kompanijomis į Londoną iš Vilniaus galima skristi tik su persėdimu.

 Galimybę turėti tarnybinį lėktuvą šalies vadovui garantuoja įstatymai. Devynių vietų lėktuvą turėjo tik prezidentas Algirdas Brazauskas. Dvidešimt vienerių metų senumo „Jetstar“ 1994 m. buvo pirktas už 10 mln. litų. Lėktuvo naudojimas buvo per brangus, todėl 2000 metais jis buvo parduotas už daug mažesnę kainą. Nuo to laiko šalies vadovai skraido reisiniais lėktuvais arba kariniu „Spartan“. Ypatingais atvejais lėktuvas nuomojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.