Ūkininkė tapo įkaite savo namuose

Ukmergės rajono Daumantiškio kaime miškavežis taip suniokojo kelią, vedantį į sodybą, kad jos gyventojai pasijuto tapę įkaitais. Jie iš savo namų negali išvažiuoti jokia transporto priemone.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė („Lietuvos rytas”)

Apr 19, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:07 AM

„Dvi dienas buvome įkalinti sodyboje ir gyvenome atkirsti nuo pasaulio. Beveik visą tą laiką kastuvais skersai kelio kasėme pralaidas, kad polaidžio vanduo turėtų kur išbėgti.

Kai galiausiai kelio pakraščiais, pievomis pabandėme visureigiu išvažiuoti iš namų, po šios kelionės vos prieš savaitę pirktą mašiną teko nuvairuoti tiesiai į servisą remontuoti”, – guodėsi dviejų vaikų motina 40-metė Vilma Griškevičienė.

800 metrų kelio ruožas nuo Daumantiškio kaimo gyvenvietės pagrindinio kelio iki V. Griškevičienės bei dar keturių to paties kaimo gyventojų sodybų tapo neišvažiuojamas, kai prieš savaitę čia pravažiavo rąstų prikrautas miškavežis.

Iš miško išvažiavusiam vilkikui ūkininkė lengvuoju automobiliu dviem valandoms, kol atvyko policija, užtvėrė kelią.

„Aš norėjau, kad įvykis būtų deramai užfiksuotas. Kaip kitaip galėčiau įrodyti, kas taip sugadino kelią? Juk ketvirtadalis jo – apie 200 metrų eina per mano žemę, už tai moku mokesčius ir privalau tinkamai jį prižiūrėti”, – kalbėjo pasipiktinusi moteris.

Prieš trejus metus iš Ukmergės miesto į Daumantiškio kaime įsigytą sodybą su šeima atsikėlusi V. Griškevičienė visą tą laiką turėjo problemų dėl kelio, pati ne kartą pirko žvyrą ir pylė jį ant duobių.

Kai pernai rudenį pagaliau su miškininkais pavyko susitarti, kad jie medieną savo sunkiasvore technika veš prieš tai pastiprinę kelio dangą ir tik geromis orų sąlygomis, moteris pavasario ėmė laukti jau be tokio didelio nerimo.

„Tačiau miškininkai savo duotą pažadą sulaužė. Noriu tik vieno – kad būtų kelias ir jo niekas negadintų.

Kas rytą juo iki pagrindinio kelio turiu nuvežti 8-metę dukrą ir 19- metį sūnų, kad jie paskui autobusais pasiektų savo mokyklas”, – sakė ūkininkė.

Namais ir ūkiu daugiausia jai tenka rūpintis vienai, nes jos 34 metų vyras Sigitas Griškevičius uždarbiauja Norvegijoje.

Policijai pareiškimą parašiusi V. Griškevičienė prašo ištirti įvykį ir įpareigoti kaltininką – Ukmergės miškų urėdiją sutvarkyti sugadintą kelio ruožą.

Jei nepavyks susitarti gražiuoju, moteris kreipsis į teismą.

„Pasikeitė darbuotojas, prekiaujantis mediena, todėl nežinojo šios kaimo kelio problemos.

Aš pats dabar nuvažiuosiu ir viską apžiūrėsiu. Jei kelias buvo sugadintas dėl mūsų kaltės, pažadu, kad kai tik pradžius, stengsimės jį sutvarkyti”, – sakė Ukmergės miškų urėdas Vigantas Kraujalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.